Elvetélt életek

2019. szeptember 19. 9:39

Ónody-Molnár Dóra
168 Óra
Orbán őszinte elköteleződése miatt nem engedi el ezt az ügyet tíz éve, annak ellenére hogy ebben még annyi sikert sem ért el, mint a fociban.

„Orbán Viktor fordítani akar a demográfiai trenden, legalábbis ezt mondja. Nos, tegyük fel, hogy a népességnövekedés témájával kivételesen valóban nem politikai terméket árul, hanem tényleg azt szeretné, hogy fordulatot érjen el e »nemzeti sorskérdésben«. Tegyük fel, hogy az őszinte elköteleződése miatt nem engedi el ezt az ügyet tíz éve, annak ellenére hogy ebben még annyi sikert sem ért el, mint a fociban.

Csakhogy a családpolitikában is elveszítette kapcsolatát a valósággal, saját kitalációi, rögeszméi rabjává vált. Olyan családkép él a fejében, amely nincs összhangban a szociológiai realitással és a hétköznapokkal. Megcélzott egy olyan társadalmi csoportot, amely lényegében nem létezik. Illetve csak és kizárólag a NER kiváltságos rétegében akadnak olyan fiatal párok, amelyek megfelelnek az orbáni eszménynek. Azokra a szerencsésekre kell ilyenkor gondolni, akiknek – a politikai kapcsolatoktól és az állami megrendelésektől nem függetlenül – már van vitorlásuk a Balatonon és autójuk a teremgarázsban, akik naponta járnak a város legdrágább éttermeibe és maximálisan ki tudják használni a CSOK előnyeit, mert az államtól érkező pénzt újabb és újabb ingatlanba fektetik, azt pedig kiadják. Nekik jut pénzük bébiszitterre, magánbölcsődére, magánegészségügyre, magániskolákra. Nekik, ha – ne adja isten – sérüléssel születik gyerekük, akkor nem az átlagcsaládok kiszolgáltatottságával kell szembesülniük, mert pénzen tényleg sok minden megvehető.

Amikor a Fidesz családról, gyerekvállalásról, népszaporulatról beszél, mindig erre a körre gondol. Rájuk optimalizálja az akcióterveket, az adórendszert, a támogatásokat. Csakhogy ebben a pozícióban annyira kevesen vannak, hogy még azzal sem tudnának hozzájárulni az áhított demográfiai fordulathoz, ha mindannyian kétszer annyi gyereket szülnének, mint amennyit Kövér László minimumelvárásként megfogalmazott.

Ez az az ellentmondás, ami miatt nem jutnak egy gyerekről a kettőre. Akarják, erőltetik, mégsem megy. Nem csoda, hogy ilyenkor növekszik a frusztráció. Mivel az fel sem merül bennük, hogy esetleg a kiindulópontjuk rossz, és a módszeren kéne változtatni, marad az ökölrázás és a szitkozódás, amit senki sem tud olyan hitelesen előadni, mint Kövér László, aki legutóbb egy demográfiával foglalkozó konferencián mutatta meg páratlan szakértelmét a témában. Beszédének fókuszában a legnagyobb veszélyek egyikeként az abortusz állt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 196 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Megcélzott egy olyan társadalmi csoportot, amely lényegében nem létezik."

Szerintem hazudik.

A szegények szaporodnak, ha kell, ha nem, nem kell azt külön ösztönözni. A középosztályt kell ösztönözni, mert onnan jön a produktív réteg, aki aztán felnőve jó eséllyel dolgozni és adót fizetni is fog. Tudod, amiből ti aztán pénzelhetitek a migriket, a klíma faszságaitokat, meg az a sokmillió parazitát, akiknek megállás nélkül a seggét nyaljátok.

Ha nincs befizető, mi a faszból pénzelitek őket? Erre is gondolj, te húgyagyú liba.

ÓNODY-MOLNÁR DÓRA szép nő, de muszáj hülye gyereknek látszania, ahhoz, hogy jól fizetett állásban megmaradhasson.
Ha ránézünk ÓNODY-MOLNÁR DÓRA fényképére, akkor egy propagatív korban lévő szép nőt látunk. Ebből az következik hogy nemcsak és kizárólag a NER kiváltságos rétegében akadnak olyan fiatal párok, amelyek megfelelnek az orbáni eszménynek.
ÓNODY-MOLNÁR DÓRA és férje a volt szabad demokrata Ónody-Gomperz Tamás hírlapíró is tudnának gyermekeket nemzeni, ha akarnának.
Nem akarásnak nyögés a vége!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés