Visszalépés

Nem lesz közös magyar lista Szlovákiában

2019. augusztus 27. 8:29
Hétfői bejelentés a szlovákiai magyar civilek kezdeményezése nem kapott támogatást a Most-Híd vezetőségében.

Hétfő kora este eldőlt, hogy minden civil kezdeményezés ellenére újfent külön indulnak a magyar pártok – ismertette a ma7.sk. A szlovákiai magyar nyelvű portál szerint azután jelentette be a külön indulást a magyar-szlovák vegyes párt, hogy a Most-Híd Országos Tanácsa (OT) titkos szavazáson a közös lista ellen döntött. 

Bugár Béla ezzel kapcsolatban kijelentette: eldőlt, hogy az MKP és a Most-Híd külön utakon vágnak neki a 2020-as parlamenti választásoknak. A sajtótájékoztató során megköszönte az MKP tárgyalódelegációjának konstruktív munkáját, majd elmondta, látja, hogy mindkét párt szeretné megvédeni a magyar kisebbség érdekeit, de hozzátette, a Most-Híd továbbra is képviselni kívánja az összes többi kisebbséget is – ismertette az Ma7.

A párt elnöke azzal érvelt, hogy a többi kisebbség számára kívánnak helyeket biztosítani a választási listán, ezért ragaszkodtak a 70%-os arányhoz. Amennyiben az MKP elfogadja a Most-Híd listáján való indulást, abban az esetben átengednék az 50%-ot.

Ravasz Ábel, a párt alelnöke úgy nyilatkozott a portálnak, hogy a közös indulás az MKP 50-50 arányú jelöltállítási javaslatán bukott meg. Hozzátette, ha Bugár személyén múlik a dolog, megegyeztek volna az MKP-vel, de azok határozottan ragaszkodtak az 50-50 arányú elosztáshoz.

Igaz, a portál információi szerint egy kicsit másképp történt a konstruktivitás, ugyanis az OT 35 tagja szavazott a koalíció ellen, öten mellette, és ketten tartózkodtak. Mint azt a Ma7 megjegyzi kommentárjában, ennek fényében furcsa Ravasz azon kijelentése, hogy az MKP kompromisszumra való képtelenségén múlott volna a koalíció létrejötte.

Az MKP kedden délutánra ígért reakciót – teszi hozzá a cikk, amely azt is közli, hogy jelen állás szerint a vegyespárt a Magyar Kereszténydemokrata Szövetséggel karöltve vág neki a választási küzdelemnek.

Ismeretes – és erről a Mandiner is hírt adott – szlovákiai magyar civilek Közösen2020 néven elindítottak egy kezdeményezést, hogy a szlovákiai magyar pártok közösen induljanak a jövő évi választásokon.

Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bugár még egy utolsó esélyt lát maga és a pártja számára és nem hajlandó a másodhegedűsi szerepre.
Ennek bukás lesz a vége, csak sajnos, a felvidéki magyarok isszák meg a levét.

Ez a szélhámos Bugár Béla mikor tűnik el a politika színpadáról? Már régen eljött az ideje, hogy eltűnjön.

"de hozzátette, a Most-Híd továbbra is képviselni kívánja az összes többi kisebbséget is"

Milyen "összes többi kisebbséget"? A felvidéki magyarok érdekeit kéne képviselni, nem a szlovákiai szingalézekét.

Mondjuk a sajtófotó alapján annyit már el lehet mondani, hogy Bugár legalább normálisan felöltözik egy sajtótájékoztatóhoz. A honi ellenzéknek lenne mit tanulnia ebben a témában.

Most már kezd érdekelni, hogy mégis milyen kisebbségeket képviselnek még, a magyaron felül.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés