Radics Béla bíbor Gibsonja előtt tisztelegnek a zenészek a Várkert Bazárban

2019. augusztus 26. 7:14
Az immár muzeális értékű gitár végre az őt megillető helyre került, és a nagyközönség is megtekintheti.

Nagyszabású rendezvénnyel ünneplik meg Radics Béla híres, elveszettnek hitt gitárját a Várkert Bazárban. A Mini együttes, a Loyal zenekar és jó néhány sztárvendég közreműködésével rendezett koncerttel tisztelegnek az egykori Ifipark előtt is, ahol Radics Béla rendszeresen fellépett – írja hétfői számában a Magyar Nemzet.

Mint a lap felidézi, Kosik Kristóf jogász-zenész, a bíbor Gibson új tulajdonosa tizenöt esztendeje kezdett intenzív tárgyalásokat annak érdekében, hogy az immár muzeális értékű gitár végre az őt megillető helyre kerüljön, és a nagyközönség is megtekinthesse.

A vállalkozás sikerét megünnepelendő augusztus 30-án 16 órától, Velünk élő legendák címmel az egykori Budai Ifjúsági Park helyén, a Várkert Bazár Öntőház udvarán hármas koncertet rendeznek. 

Az eseményen fellép a Loyal zenekar, valamint a Mini együttes, amely épp fél évszázada nyolcezer néző előtt, Radics és a Tűzkerék színpadi vendégeként tartott frenetikus sikerű koncertet az Ifiparkban. Az alkalomra olyan vendégeket hívtak, mint Kézdy Luca hegedűvirtuóz és Papp Gyula ős-minis billentyűs, de az Egyesült Államokból hazalátogató Balogh „Szivacs” Jenő is beül a dobok mögé.

A rendezvényt a kétórás bíbor Gibson gála zárja, amelyen színpadra lépnek Radics egykori zenésztársai is. Fellép a Póka Egon alapította, valamint erre az alkalomra Tátrai Tiborral kibővült és más, neves vendégekkel megerősített Póka Experience, Varga Miklós, Tempfli Erik, Solti Franky, Tóth János Rudolf és Papp Csaba, valamint a Gibson-tulajdonos Kosik Kristóf. 

Az eseményre elkészült Radics Béla portréja, a festményt este mutatják be a rajongóknak, sötétedés után pedig filmvetítést is tartanak. A rendezvény ingyenes, de csak koncertjeggyel látogatható, amelyet online lehet igényelni.

(MTI)

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Radics játékát kicsit öncélúnak tartottam, azon túl, hogy technikai
tudását elismertem. A leginkább stílushelyes, sokféle hangon
megszólaló, szerintem zseniális gitárosnak, Barta Tamást tartom.

A Gibson SG/Les Paul - oknál az archtop gitárokat jobban
szeretem, érdekes ilyen típusok származnak a Höfnertől. Például
B.B.King Lucy-ja, ha jól emlékszem egy Epiphone archtop volt
(amúgy az Epiphone-okat ma már a Gibson gyártja).

... és visszaváltotta az üvegeket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés