Sorskérdések

2019. augusztus 17. 09:38

Egyszer majd, ha a magyar sorskérdések lázas kutatásában kormányunk már mindent föltárt a türk rokonságtól a Kárpát-térség solymászatáig, igazán fordíthatna figyelmet a konyhásra, a közrendőrre meg az ebédkihordóra is.

2019. augusztus 17. 09:38
Kovács Zoltán
Kovács Zoltán
Élet és Irodalom

„Az igazgatónő, nyilván parkolási anomáliák miatt, képtelen megállni a kórház előtt, pedig várják a betegek. Beáll hát, ahova tud. Jönnek a rendőrök, látják a szabálytalanul parkoló autót, mi ilyenkor a kapitány szerinti követendő eljárás? A fejelfordítás. A félrenézés, mert különben nem veszik le tőlük időben a vért, emiatt elmarad az intézkedés, elkötik a teheneket, túláraznak. Ha valamelyik rendőr mégis feljelenti, majd eligazítja a kapitány.

És ennek nincs vége. Tudok egy asszonyról, aki a gyermekélelmezési vállaltnál konyhásként dolgozott, és mindig lespórolt az adagokból egy keveset. Rájöttek, meghurcolták, elbocsátották. Csakhogy az eljárás során kiderült, az ellopott ételt másik munkahelyére, a nyugdíjasotthonba vitte, mert nem tudta nézni, miket és milyen keveset kapnak az otthonban élők. Nyilván nem szabad lopni, emelhetnénk mutatóujjunkat, de ennyit a konyhásnő is tudott.

Egy ételkihordónak ellopták a biciklijét, ezzel lehetetlenné tették a munkáját, néhány napig az emberek is étel nélkül maradtak. Feladott hirdetést, hogy valaki lopja vissza a biciklijét. Másnap megjelent egy rendőr, és ismertette vele a tényállást: felhívás bűnelkövetésre. Igaza volt? Igaza.

De bárhogy is: egyszer majd, ha a magyar sorskérdések lázas kutatásában kormányunk már mindent föltárt a türk rokonságtól a Kárpát-térség solymászatáig, igazán fordíthatna figyelmet ezekre az emberekre is: a konyhásra, a közrendőrre meg az ebédkihordóra, úgy általában az ország lényeges ügyeire. Ezek a valódi sorskérdések.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
libbantkommunista
2019. augusztus 19. 07:45
Keveri a szezont a fazonnal. A kommunisták már csak ilyenek.
toef36
2019. augusztus 18. 20:12
Egy "fő"szerkesztőtől ez igen primitív megnyilvánulás...
Box Hill
2019. augusztus 18. 18:58
Nem kéne már tanulmányoznod egy kicsit, hogy kapitalizmusban mi a kormány és mi a szakszervezet feladata? Enélkül gyakran hülyeségek írására szorítkozik az újságíró.
Tuco Benedicto Pacifico Juan Maria Ramir
2019. augusztus 18. 12:38
Nem szorosan a témához tartozik, de a KZ-re jellemző: Apám a 70-es évek elejétől előfizetett az ÉS-re (e településünkön ez az egy példány járt), én gyerekként bele-bele olvastam, irodalmi érdeklődésem egy szeletét innen szereztem. Aztán a rendszerváltás után pár évvel egyszer csak elkezdett neomarxista, liberális propagandalappá válni. Utólag tudtam meg, akkor került a vezetés a Megyesi-Kovács-Váncsa triumvirátus kezébe. Le is mondtuk az előfizetést, azóta nem olvasom a lapot. Számomra ezért érdektelen, amit KZ ír, Megyesi RIP, Váncsának voltak értékelhető gasztro, IT szösszenetei. De az ÉS-ben csak az ÉS maradt, az élet és az irodalom eltűnt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik