Sorskérdések

2019. augusztus 17. 9:38

Kovács Zoltán
Élet és Irodalom
Egyszer majd, ha a magyar sorskérdések lázas kutatásában kormányunk már mindent föltárt a türk rokonságtól a Kárpát-térség solymászatáig, igazán fordíthatna figyelmet a konyhásra, a közrendőrre meg az ebédkihordóra is.

„Az igazgatónő, nyilván parkolási anomáliák miatt, képtelen megállni a kórház előtt, pedig várják a betegek. Beáll hát, ahova tud. Jönnek a rendőrök, látják a szabálytalanul parkoló autót, mi ilyenkor a kapitány szerinti követendő eljárás? A fejelfordítás. A félrenézés, mert különben nem veszik le tőlük időben a vért, emiatt elmarad az intézkedés, elkötik a teheneket, túláraznak. Ha valamelyik rendőr mégis feljelenti, majd eligazítja a kapitány.

És ennek nincs vége. Tudok egy asszonyról, aki a gyermekélelmezési vállaltnál konyhásként dolgozott, és mindig lespórolt az adagokból egy keveset. Rájöttek, meghurcolták, elbocsátották. Csakhogy az eljárás során kiderült, az ellopott ételt másik munkahelyére, a nyugdíjasotthonba vitte, mert nem tudta nézni, miket és milyen keveset kapnak az otthonban élők. Nyilván nem szabad lopni, emelhetnénk mutatóujjunkat, de ennyit a konyhásnő is tudott.

Egy ételkihordónak ellopták a biciklijét, ezzel lehetetlenné tették a munkáját, néhány napig az emberek is étel nélkül maradtak. Feladott hirdetést, hogy valaki lopja vissza a biciklijét. Másnap megjelent egy rendőr, és ismertette vele a tényállást: felhívás bűnelkövetésre. Igaza volt? Igaza.

De bárhogy is: egyszer majd, ha a magyar sorskérdések lázas kutatásában kormányunk már mindent föltárt a türk rokonságtól a Kárpát-térség solymászatáig, igazán fordíthatna figyelmet ezekre az emberekre is: a konyhásra, a közrendőrre meg az ebédkihordóra, úgy általában az ország lényeges ügyeire. Ezek a valódi sorskérdések.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Még a holokausztra föltárására is kell pénz.
Az is lehet, hogy a "konyhás" etette volna a láger őreit is.

"
Tudok egy asszonyról, aki a gyermekélelmezési vállaltnál konyhásként dolgozott, és mindig lespórolt az adagokból egy keveset. Rájöttek, meghurcolták, elbocsátották. Csakhogy az eljárás során kiderült, az ellopott ételt másik munkahelyére, a nyugdíjasotthonba vitte, mert nem tudta nézni, miket és milyen keveset kapnak az otthonban élők.
"

Lófaszt tudsz ilyenről, az előbb találtad ki. Ilyen ócska hazugságokkal etetitek a megmaradt libsi közönséget?

Maradjunk abban, hogy a Fidesz-kormány nagyságrendekkel nagyobb figyelmet fordít a konyhásra, a közrendőrre meg az ebédkihordóra, mint a te líblingjeid valaha is fordítottak 12 évnyi kormányzásuk alatt...

Én is kételkedem. Ugyanis akkor a konyhának konderral kellett volna dolgozni járnia, mert egy ezhordora való kaja nem segít az öregeken. Vagy kivételezett és csak kettőnek adott? Akkor diszkriminativ!!!!!!

Nem kéne már tanulmányoznod egy kicsit, hogy kapitalizmusban mi a kormány és mi a szakszervezet feladata? Enélkül gyakran hülyeségek írására szorítkozik az újságíró.

Ezzel azért én nem dicsekednék. 1165 Ft-os bruttó órabér az havi bruttó 205.040 Ft Ennek a nettója: 136.352 Ft

Ez lenne a bérrobbanás?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés