Salvini: Ne Párizs és ne Berlin döntsön az unió migrációs politikájáról!

2019. július 21. 17:49

Franciaország és Németország nem diktálhatja az európai migrációs politikát; szögezte le Matteo Salvini olasz belügyminiszter a francia kollégájának, Cristophe Castanernek írt levelében, és azt is megüzente vasárnap a közösségi médiában, hogy Olaszország nem lesz Brüsszel, Párizs és Berlin menekülttábora.

Matteo Salvini WhatsApp-oldalán azt üzente, Franciaország és Németország nem dönthet a migrációs politikáról, „nem véve tudomást a migrációnak leginkább kitett országok, Málta és Olaszország kéréseiről"

Olaszország azt akarja, hogy tisztelettel tekintsenek rá. „Nem vagyunk Brüsszel, Párizs és Berlin menekülttábora. Olaszország felemelte a fejét!"; hangsúlyozta az olasz kormánypárt, a Liga vezetője. Kifejtette, Olaszország nem hajlandó többé befogadni az Európába érkező összes migránst. 

A július 19-én keltezett levélben Salvini kifejti, hogy szerinte az EU belügyminisztereinek az előző héten, Helsinkiben rendezett informális találkozóján Olaszországhoz közeli álláspont született egy olyan európai migrációs politikáról, amely az unió külső határainak védelmét tartja szem előtt. 

Az olasz belügyminiszter szerint Helsinkiben megegyezés született a földközi-tengeri kutatási és mentési műveleteket érintő szabályok felülvizsgálatának szükségességéről az illegális és ellenőrizetlen migráció megakadályozására. 

A földközi-tengeri műveleteket végző nem kormányzati szervezeteknek (NGO) tiszteletben kell tartaniuk a nemzetközi jogszabályokat és a tagállamok törvényeit is; írta. 

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/151941

Ajánljuk még a témában