Rogán: Timmermans és Weber nem tiszteli a közép-európai országokat

2019. július 7. 9:29
Frans Timmermans, a szocialisták csúcsjelöltje és Manfred Weber, az Európai Néppárt jelöltje bevándorláspártiak és többször sértően beszéltek Magyarországról, ezért nem lehetnek az Európai Bizottság elnöke Rogán Antal szerint. Nem így Ursula von der Leyen.

Az Európai Bizottságnak olyan vezetőre van szüksége, aki tiszteli a közép-európai országokat – erről a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője  beszélt a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Rogán Antal azt mondta, a magyar kormányt a választók azzal bízták meg, hogy állítsa meg a bevándorlást, így az európai vezetők közül nem lehetett olyan személyeket jelölni, akik egyértelmű bevándorláspártiak.

Jelezte: Frans Timmermans, a szocialisták csúcsjelöltje és Manfred Weber, az Európai Néppárt jelöltje is egyértelműen bevándorláspárti politikusok, ráadásul Manfred Weber nyilatkozataiban több alkalommal is sértően beszélt Magyarországról és a magyarokról, amikor azt mondta, nem kér a magyarok szavazataiból.

 A magyar politikus úgy látja, hogy Közép-Európa és benne Magyarország egyértelműen összefogott, és nem engedett olyan uniós jelölteket megválasztani, akik sértően beszéltek az egyes nemzetekről, ezért határozottan megvétózták Timmermans és Weber megválasztását. 

„Nem lehet az Európai Bizottságnak olyan vezetője, aki nem bírta a közép-európai országok, tehát az új tagállamok támogatását. Ez egy új fejlemény” – szögezte le. Mint mondta, az elmúlt 10-15 évben megváltozott az a helyzet, hogy a nyugat-európai tagországok ráerőltethetik akaratukat az „új tagállamokra”, „Közép-Európa most hallatta a hangját”.

Rogán Antal szerint óriási különbség van Nyugat- és Közép-Európa között. Míg Nyugat-Európa már együtt élt a bevándorlással, addig Közép-Európa ebből a szempontból más. A közép-európai országok olyan vezetőt akartak választani, aki nem akarja akaratát ráerőltetni más országokra. Véleménye szerint Timmermansszal és Weberrel az volt a legfőbb probléma, hogy nem tisztelték a közép-európai országokat.

 A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője szerint lehet megelőlegezett bizalmat adni az új vezetőknek, „Ursula von der Leyen asszonyt is úgy lehetett megválasztani, hogy Orbán Viktor telefonon beszélt a jelölttel, és megkérdezte őt arról, hogy bizottsági elnökként hajlandó-e kellő tiszteletet tanúsítani Magyarország és a közép-európai nemzetek iránt”. Erre Rogán Antal szavai szerin- ígéretet kaptunk.

A politikus úgy vélte, hogy az Európai Bizottság elnökének semelyik ország vezetőjének nem kell megfelelnie. A bizottság elnökének olyan embernek kell lennie, aki nem az európai nemzetek ellen harcol, hanem konszenzust teremt, hidakat ver a különböző nézetek, nemzetek közé, mert viták mindig lesznek, mert Európa a nemzetek Európája, „és minden nemzetet tisztelni kell”  – jelentette ki.

Rogán Antal úgy vélte, az, hogy az Európai Tanácsban a 28 tagállam közül 27 igennel szavazott a jelöltre, azt jelenti, hogy támogatni fogják a jelölt megválasztását.

(MTI)

 

Összesen 127 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Weber az EU idegenvezetője
https://cdn.nwmgroups.hu/s/img..

Válaszok:
kalotaszeg | 2019. július 7. 10:24

Már csak Timmermansnak kellene egy testhezálló poszt. Például a főportási poszt és akkor még alelnök sem lenne.

A liberofasizmus apja-anyja: a Párizs-környéki békeszerződések!
---Az 1919-es Párizs környéki békeszerződések alakították ki az első világháborút lezáró kényszer-békerendet, amely jogilag rögzítette az antant győzelmét a központi hatalmak felett, és amellyel létrejött a háborút követő új világrend, amely azonban nem bizonyult tartósnak, és kevesebb, mint 20 év alatt összeomlott.
Hogy milyen értéket képviselt ez a gyalázat?
Ferdinand Foch a győztes francia marsall azt nyilatkozta: „Ez nem béke, csak fegyverszünet 20 évre.”[1]

---Ezzel szemben áll a Wesztfáliai béke: A háborút záró vesztfáliai békekötés tekinthető a modern, az európai hatalmi egyensúlyra törekvő diplomácia születésének.
A párizsi békék: tízmilliók halála, Európa lezüllesztése a genderista társadalomba.
A wesztfáliai béke: Az 1648-as év civilizációs hatásai csak jóval később értek be. A béke nemcsak lezárt egy hosszú háborút, hanem utat nyitott a független államokból álló új Európa megközelítéséhez.
A párizsi békéket sémik irányították, Baruchkok, Brandeisek, Rothschildok, Rockefellerek...
A wesztfáliai béke létrehozói Európa keresztényei, protestánsai voltak.
Ma is ebben kell választani:
Wesztfália vagy Párizs.
Sémi-gender-Soros Európa, vagy keresztény Európa...

Aki nem tudna "rogánul":
a Fidesz/a Fidesz EP-képviselőinek megsértése = Magyarország/a magyarok megsértése

2019.03.29.
Varga Judit, államtitkár FB
"Manfred Weber ma este a német közszolgálati televízió vendégeként azt nyilatkozta, hogy amennyiben a FIDESZ szavazataival tudna csak bizottsági elnökké válni, akkor nem fogadná el a megbízatást."

2019.03.30.,
888.hu:
"Manfred Weber már ott tart, hogy a Fidesz EP-képviselõinek szavazatával nem akarna bizottsági elnök lenni. Ezt persze csak otthon, a német médiában hangoztatta."

2019.07.07.,
Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője:
"Manfred Weber nyilatkozataiban több alkalommal is sértően beszélt Magyarországról és a magyarokról, amikor azt mondta, nem kér a magyarok szavazataiból."

Orvosnál mikor voltál?

A Pártnak oly nagyon szimpatikus jelölt pedig anno migránsokat fogadott be a házába és az erősebb EU és a gyengébb nemzetállamok híve.
Egy pillanatra sem érzik azt a hívek, hogy adtak a sz.rnak egy pofont????

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés