Gulyás Gergely: A leghevesebben támadott politikai erők szerepeltek a legjobban az EP-választáson

2019. június 19. 19:53
A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint jó okunk van az optimizmusra az új uniós ciklus küszöbén. Gulyás Gergely szerdán arról is beszélt, hogy az EP-nél fontosabb intézmény az Európai Tanács, amelynek összetétele reménykeltő hazánkra nézve.

Az európai parlamenti (EP-) választáson azok a politikai erők érték el a legjobb eredményt, amelyeket a leghevesebben támadtak az elmúlt években, vagy akár a voksolás előtti hetekben; jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán Budapesten egy az Alapjogokért Központ szervezésében tartott konferencián. 

Gulyás Gergely Az Európai Unió jövője: EP-választás után – szerződésmódosítás előtt? című tanácskozáson példaként említette a szavazás magyarországi, lengyelországi és olaszországi és osztrák eredményét.

A tárcavezető ugyanakkor azt hangoztatta, hogy távolról sem az EP az unió a legfontosabb intézménye. A legjelentősebb politikai döntéshozói fórum az Európai Tanács, amelyben az állam- és kormányfők határozzák meg a fő irányvonalat. Az Európai Parlament önmagában ehhez kevés, legfeljebb arra képes, hogy egy ideig blokkolja az Európai Tanács által kijelölt irányt – tette hozzá.

Mivel a legfőbb döntéseket az Európai Tanács hozza meg, „jó okunk van az optimizmusra" – mondta Gulyás Gergely.

(MTI)

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"a liberálisok szerepeltek a legjobban.. 50 helyett 100 képviselőjük lett"

A tanácskozó testületben. Ahol a nem szavazókkal együtt kétharmad szavazza meg, hogy paramilitáris miliciák masíroznak a magyarisztáni cigány tanyákon. Mi tudjuk, hogy nem, de a tanácskozó testület megszavazza.. Szabadon, liberálisan.

A Tanácsban egy is blokkol..

Ezt rosszul tudod .
Egyébként partcsaladtol függetlenül egyetérthetünk valamiben, pl abban, hogy se Weber, se Timmermans ne legyen elnök:-)))))

Maradjunk a realitásoknál nem volt elsöprő győzelem. A középpártok ( EPP, szocik) visszaestek, a jobboldal ( pl. Salviniék) erősödött, de erősödtek a zöldek ( klima változás) és a liberálisok (?) is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés