„Az elmúlt száz évben folyamatosak a székelyeket ért jogtiprások” – Novák Előd és Dúró Dóra a Mandinernek

2019. június 8. 22:48
A román nagykövetség előtt tartott tüntetésen futottunk össze a Mi Hazánk politikusaival. Megkérdeztük őket, hogyan élték meg az Úzvölgyében történteket.

Az úzvölgyi katonatemetőben történtek miatt tüntettek a román nagykövetség előtt szombat este Budapesten. A demonstrálók között összefutottunk Novák Előddel és feleségével, Dúró Dórával, a Mi Hazánk Mozgalom két meghatározó politikusával. Arról kérdeztük őket, miért vannak jelen, hogyan élték meg az Úzvölgyében történt agressziót.

„Engem eléggé megrázott, különösen, hogy tartalékos honvédként magam is a hadisír-gondozó részleghez vagyok beosztva a Honvédségnél” – nyilatkozta lapunknak Novák Előd. „Néhány hete is hadisír-gondozást végeztem, részben idegen, német katonák sírjait gondoztuk. Azt gondolom, hogy alap kéne legyen, hogy legalább a halottainkat tiszteletben tartják. Őszintén megrendített, hogy ez megtörténhetett. A marosvásárhelyi pogromhoz hasonló helyzet és provokáció alakult ki. Minden magyar felelős minden magyarért jelszó alatt úgy gondoltam, hogy itt a helyünk ezen a tüntetésen.”

„Mélységesen elítéljük mindazt ami történt – jelentette ki Dúró Dóra. „Csak egy újabb magyarellenes provokációként tudjuk az Úzvölgyében történteket értékelni. Lassan már állandó »vendégek« vagyunk itt a román nagykövetségnél, a Beke-Szőcs ügy  volt az a jogtiprás, ami miatt legutóbb itt fejeztük ki felháborodásunkat. A hasonló jogtiprásokról elmondhatjuk sajnos, hogy gyakorlatilag folyamatosak a magyarokkal és a székelyekkel szemben az elmúlt száz évben. Úgy gondoltuk, hogy magánemberként és politikusként is itt a helyünk.”

Dúró Dóra Facebook-bejegyzése a tüntetésről

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na és mi a helyzet a neo-Jobbikosokkal?

:))))))))))

Egyre jobban belegabalyodsz, neo-jobbikos (dékás). :)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés