Láthatatlan áldozatok

Keresztényüldözés: nem maradhatunk némák!

2019. június 5. 14:43

Nem maradhatunk némák ezt az öldöklést látva – jelentette ki Lord Alton Londonban a Danube Institute keresztényüldözésről szóló konferenciáján, feltéve a kérdést: hol vannak ilyenkor a zászlók, a tiltakozások? Miért vagyunk ilyen szelektívek?

Láthatatlan áldozatok – ezzel a címmel tartott konferenciát a Danube Institute, ezúttal Londonban, az üldözött keresztényekről, közösen a New Culture Forum szervezetével.

John O'Sullivan, a Danube Institute elnökének bevezetője után Lord Alton szólalt fel, aki emberi jogi szakértő, s kiemelten foglalkozik az üldözött keresztényekkel, valamint a Chance for Childhood (korábban Jubilee Action) keresztény gyermekmentő szolgálat alapítója.

Lord Alton leszögezte: mindenkinek joga van a szabad vallásválasztásra és vallásgyakorlásra egyénileg és közösségileg, otthon és a nyilvánosságban is. A fundamentalista iszlám szervezetei és a nem állami ideológiai szervezetek, például az ISIS azonban veszélyeztetik a vallásszabadságot. Az ISIS felhasználja a közösségi média platformjait propagandája és kivégzései híreinek terjesztésére.  

Az előadó kifejtette: a világon 44 ország ellenőrzi az internetet, és

a statisztikák szerint összefüggés van a vallásszabadságot korlátozása és a net korlátozása között.

Ilyenek Szaúd-Arábia, Kína, Észak-Korea, Vietnam, Jemen és Katar.

Nem csak az antiszemitizmus és az iszlám keresztényellenesség veszélyes azonban, hanem azok a liberális ateista hangok is, amelyek kitiltanák a közbeszédből a vallásos megnyilvánulásokat – szögezte le Lord Alton.

A vallásellenességet fokozza a vallásokkal kapcsolatos tudatlanság is – tette hozzá.

Mint kifejtette: a Pew Research Center felmérései szerint a világ népességének 84 százaléka vallásos, ennek harmada keresztény. És a világ népességének 74 százaléka lakik olyan országban, ami valamilyen módon korlátozza a vallásszabadságot, beleértve a vallásszabadságra leselkedő iszlamista és marxista veszélyt. És persze nem csak a keresztények vannak veszélyben, például muszlimok is szenvednek üldöztetést, például Burmában. 

Pakisztánban pedig intézményes keresztényellenesség uralkodik, és igen gyakori, hogy leánygyermekeket rabolnak el, térítenek át erőszakosan az iszlámra és adnak férjhez akaratuk ellenére – mutatott rá Lord Alton

Lord Alton hangsúlyozta:

44 ezer ember hagyja el naponta lakhelyét vallásos üldöztetés miatt világszerte.

Kínában pedig sok hívő szenved munkatáborban. Nigériában folyamatosak a tisztogatások. Kadunában, Nigéria egyik tartományában több ezer keresztényt gyilkoltak le március és április folyamán. Februárban az egyik faluban tíz keresztényt gyilkoltak meg, köztük egy terhes asszonyt. 

„Nem maradhatunk némák ezt az öldöklést látva” – jelentette ki Lord Alton, feltéve a kérdést: hol vannak a zászlók, a tiltakozások? Miért vagyunk ilyen szelektívek?

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/149185

Ajánljuk még a témában