Elhunyt az izraeli first lady

2019. június 4. 14:03
Rivlin izraeli államelnök 73 éves feleségét gyászolja.

Hetvenhárom éves korában kedden elhunyt Nehama Rivlin izraeli first lady, az államfő, Reuven Rivlin felesége – jelentette be közleményében az elnöki hivatal. Nehama Rivlin évek óta tüdőfibrózissal küzdött, és több mint két hónapja tüdőátültetésen esett át. Bár a műtét sikeres volt, hetekkel később romlani kezdett az állapota, és újra kórházba került. A first lady a Petah Tikva-i Beilinson Kórházban hunyt el, egy nappal 74. születésnapja előtt.

Az izraeli elnök szerepe jórészt protokolláris, a valódi hatalom a miniszterelnök kezében van. A first lady halála a teljes izraeli politikai elitet megrázta.
„Mindannyian imádkoztunk a gyógyulásáért” – hangsúlyozta Benjámin Netanjahu kormányfő. „Legmélyebb részvétünket tolmácsoljuk az elnöknek és egész családjának” – tette hozzá.

Seli Jahimovics munkapárti képviselő „intelligens, életteli és rendkívül szerény” nőként jellemezte az elhunytat. Nehama Rivlin ukrán bevándorlók lányaként született az izraeli Herutban 1945. június 5-én. A jeruzsálemi Héber Egyetemen dolgozott kutatóként, diplomáját botanikából és zoológiából szerezte. 1971-ben ment feleségül Reuven Rivlinhez, akitől három gyereke született.

(MTI)

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És ez hír a Mandineren?
No com...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés