Nincs helye Salvininek

A német belügyminiszter nem hajlandó együttműködni Salvinivel

2019. május 30. 13:25
Matteo Salvini találkozott a CSU-tól és a testvérpárt CDU-tól jobbra álló Alternatíva Németországnak (AfD) vezetőivel és Marine Le Pennel, e találkozók után már nem lehetségesek az országok közötti megszokott együttműködésen túlmutató „politikai megállapodások” – hangsúlyozta Horst Seehofer.

Az államközi kapcsolatok fenntartásához szükséges minimumon túl nem kíván együttműködni Matteo Salvini olasz belügyminiszterrel Horst Seehofer, a német szövetségi kormány belügyminisztere.

A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa egy csütörtökön ismertetett interjúban kiemelte, hogy Matteo Salvini találkozott a CSU-tól és a testvérpárt Kereszténydemokrata Uniótól (CDU) jobbra álló Alternatíva Németországnak (AfD) vezetőivel és Marine Le Pennel, a jobboldali francia Nemzeti Tömörülés (RN) elnökével. 

Mint mondta, e találkozók után már nem lehetségesek az országok közötti megszokott együttműködésen túlmutató „politikai megállapodások” Matteo Salvinivel, a Liga nevű jobboldali olasz kormánypárt vezetőjével.

„Az ökológiai kérdésekkel kell foglalkozni” 

Horst Seehofer a dpa német hírügynökségnek azt is elmondta, hogy a jelenlegi törvényhozási ciklus – 2021 őszére ütemezett – végeztével visszavonul. A 69 éves politikus aláhúzta, hogy 50 éve dolgozik a szakmában, és ez számára éppen elég.

A CDU és a CDU/CSU pártszövetséggel kormányzó Német Szociáldemokrata Párt (SPD) minden korábbinál gyengébb európai parlamenti választási eredményével kapcsolatban hangsúlyozta, hogy „hektikus reakciók” helyett „okosan és higgadtan” kellene eljárni, és nem személyi kérdésekről kellene beszélni, mert attól nem lesz jobb a helyzet.

„Az ökológiai kérdésekkel kell foglalkozni” – mondta Horst Seehofer. Hozzátette, hogy bajor tartományi miniszterelnökként – a 2008-2018-as időszakban – mindig is küzdött ezért pártja tartományi törvényhozási (Landtag-) frakciójával, és arra törekedett, hogy egyszerre érvényesítse a szociális és az ökológiai elveket a kormányzati munkában.

„Láthatóan egy tandemet alkotnak”

Elmondta, hogy Angela Merkel kancellár és a CDU új elnöke, Annegret Kramp-Karrenbauer – aki Angela Merkelt váltotta a pártelnöki tisztségben – jól dolgozik együtt, „láthatóan egy tandemet alkotnak”, és nincs semmi oka annak, hogy ne működjék az a felállás, hogy Merkel a kancellár, Kramp-Karrenbauer pedig a kancellári tisztség várományosa.

Az utóbbi évek meghatározó témájáról, a migrációról azt mondta, hogy nemzeti szinten sikerült ellenőrzés alá vonni a folyamatokat, de európai uniós szinten még „mérföldekre van a megoldás”.

Az Európai Unió és Törökország menekültügyi megállapodása ugyan továbbra is hozzájárul az „enyhüléshez”, viszont „ha a tengeri mentők egy hajója az olasz partoknál áll, rögtön felhívnak, hogy hajlandóak vagyunk-e befogadni hét vagy tizenkét embert, de a többi tagállam többsége sajnos hallgat” – mondta Horst Seehofer.

(MTI)

Összesen 97 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Micsoda változás:-)

Webernek sem kellettek Orbán szavazatai. Úgy tűnik, ezeknél ez
a hozzáállás a jelentéktelenség felé vezető út első lépése.

Kezd az európai politika egy kettőnél több játékosú sakkpartihoz hasonlítani.

Hülye lettél, Seehofer. De már mindegy.

Nem autista. Down-szindrómás. Feltegetőleg nem komplett triszómia, hanem egy kiegyensúlyozott transzlokáció.

Meg a szélsőbalosok is!

Igen. Meg az autizmus jobban hangzik (mindenki az aspergerest játszó Doctor House-ra, Doc Martinra, na meg Einsteinre ((aki nem volt az)) asszociál), mint a sima szellemi fogyatékos.

Ránézésre Down.
Az Asperger nem látszik külső jegyek alapján, de gyakoribb a széles homlok, távol ülő szemek.
Az Asperger inkább marketingduma, mert k.urva ciki, hogy a XXI. sz.-ban a szellem és tudomány forradalma után ott tartunk, hogy egy szellemi fogyatékos gyermek kinyilatkoztatásait lesi tátott szájjal a fejlett nyugati világ.

B+, Horst, anno, Memmingenben nem arattál volna sikert, ha egyáltalán időben le tudtál volna lépni...
Tényleg, a 12 cikkelyből melyik tiltotta meg, hogy találkozz Salvinivel?

Mire megoldják a diaboloszok a klímaváltozást, az lesz a nagy baj Európa újlakosaival, hogy nagyon hideg van rájuk..., a sötét európai bőr nehezen bírja a fehér havat...
De mindezt a diabolosz pont ne tudná?
MI az, hogy, nagyon is tudja, akkor azért harcol majd, hogy sötét-meleg hó essen sötét-meleg emberekre...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés