Vizsga

Botrány az érettségin: kiszivároghattak a történelem írásbeli feladatai

2019. május 8. 15:59

A történelem középszintű írásbeli érettségi egyes kérdései még a megírás előtt kikerülhettek az Eduline értesülései szerint. Az Oktatási Hivatal ismeretlen tettes ellen büntető feljelentést tett.

A május 8-i történelem írásbeli érettségi bizonyos feladatai kikerülhettek egy közösségi oldal zárt csoportjában – közölte az Eduline. Az Oktatási Hivatal megkeresésükre azt mondta, ismeretlen tettes ellen büntető feljelentést tett.

Korábban a portál egyik olvasójának levelét közölte: „A mai napon a történelemérettségi volt a soron. Mikor kiléptem a teremből, hatalmas megkönnyebbüléssel vettem tudomásul, hogy ez nem is volt annyira nehéz. Két perccel később évfolyamtársaim közlik, hogy az ő osztályuk tegnapi nap folyamán már este 10-kor tudta az esszét témáját, mások értesültek több helyről, az interneten kering a titkos forrás az esszétémákról, noha ez nem a megoldókulcs, de az érettségi 50%-át ez teszi ki! Azóta több településen az országban a diáktársaim erről beszélnek, hogy volt, aki tudta és volt, aki nem tudta”.

Az oldal az alábbi képet is publikálta: 


A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/148091

Ajánljuk még a témában