Robert Smith 60

2019. április 21. 15:14

Hatvanéves lett a The Cure énekese.

Robert Smith 1959. április 21-én született az észak-angliai Blackpoolban. Zenélő családból származik és kiskamasz korától zenekarokat alakított.

A The Cure magja 1976-ban állt össze, az első lemezük 1979-ben jelent meg Three Imaginary Boys címmel. 

A Cure a nyolcvanas években a legmeghatározóbb post punk, new wave, alternatív rock zenekarok egyikévé vált, egy külön szubkultúra, a gothic rock legismertebb arcai lettek. Ez jelentős részben Robert Smith extravagáns, tupírozott hajú és kifestett megjelenésének, és persze Smith jellegzetes dalainak s a Cure-hangzásnak volt köszönhető.

Boys Don't Cry

Just Like Heaven

From The Edge Of The Deep Green Sea

The Cure live 2013

Az 1987-es Kiss Me, Kiss Me, Kiss Me és az 1989-es Disintegration lemezekkel világsztárokká váltak, és a népszerűségük a kilencvenes évek első felében is kitartott.

A The Cure máig kitartóan adja ki sorlemezeit és koncertezik a világ körül, Budapesten is többször felléptek - először még 1989-ben, világsikereik csúcsán.

Robert Smith 14 éves korában ismerkedett meg leendő feleségével, Mary Theresa Poole-lal. Házasságuk máig kitart, gyereket ugyanakkor tudatosan nem vállaltak: „Nem érzem magam elég felelősségteljesnek ahhoz, hogy gyermeket hozzak a világra” – jelentette ki Smith.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/147110

Ajánljuk még a témában