Szlovákia megmutatta: a megújulás le tudja győzni a populistákat!

2019. április 2. 15:54

Cseh Katalin
Facebook
Európában fogunk küzdeni régiónk megújításáért!

„Szlovákia megmutatta: a megújulás le tudja győzni a populistákat!

Zuzana Čaputováról közel egy éve még senki sem hallott. A fiatal, bátor, progresszív ügyvédnő azonban a teljes ismeretlenségből indulva, hiteles, pozitív kampányával alapjaiban rázta meg a szlovák politikai rendszert, maga mögé utasítva az uszító populistákat. Bebizonyította, hogy a korrupció elleni határozott kiállás, az Európa-párti üzenetek, a politikai elit leváltásának célja erősebb volt, mint a hazugság, a demagógia és a gyűlölet.

Közép-Európa most még kontinensünk illiberális központja, de úgy tűnik, hogy Európa megújulása is innen indul majd! Büszke vagyok arra, hogy Čaputová pártja, a Progresívne Slovensko a Momentum Mozgalom egyik legelső külföldi partnerei közé tartozott. Májustól, az Európai Parlament ALDE frakciójában nemzetközi szinten is folytatni fogjuk a közös munkát! Európában fogunk küzdeni régiónk megújításáért!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

" Bebizonyította, hogy a korrupció elleni határozott kiállás, az Európa-párti üzenetek, a politikai elit leváltásának célja erősebb volt, mint a hazugság, a demagógia és a gyűlölet." - meg egy jól megcsinált sajtóhadjárat, egyébként blabla.

"Májustól, az Európai Parlament ALDE frakciójában nemzetközi szinten is folytatni fogjuk a közös munkát!" - ha a többi párt szavazói otthon maradnak.

Elég furán hat a "populizmus" kifejezés (pontosabban annak pejoratív érelemben történt használata) annak a pártnak a prominensétől, amely a NOlimpiával került a térképre.

Létezik ennél populistább gesztus???

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés