Öngólok sorozatban

2019. március 24. 08:40

Kósa András
Népszava

Orbán számára nagyon fontos a tisztelet, erről ő maga is rendszeresen beszél.

„Orbán Viktor akkorát nyert Brüsszelben az Európai Néppárt politikai gyűlésén a Fidesz tagságának »önkéntes« felfüggesztésével, hogy rögtön négy olyan koloncot is a nyakába vett, amire semmi szüksége nem volt, és amit eddig hosszú éveken át sikerrel került el. Vegyük sorra.

Orbán számára nagyon fontos a tisztelet – a neki személyesen kijáró tisztelet, vagy ha megengedőbbek vagyunk, akkor a személyén mint magyar miniszterelnökön keresztül a Magyarországnak járó tisztelet. Erről ő maga is rendszeresen beszél. Azzal, hogy sokkal több választást nyert meg, mint az európai politikai mezőny tagjai közül szinte bárki (hogy ezek közül az utóbbi néhányat milyen körülmények között, arról persze hosszan lamentálhatnánk), ezt a tiszteletet kétségkívül kivívta magának. Mesélik azt a politikai anekdotát, hogy amikor néhány éve egy néppárti gyűlésen egy választások előtt álló kormányfő arról beszélt, szüksége lenne egy jó kampányfőnökre, Angela Merkel viccesen megjegyezte: »Miért nem beszélsz Orbánnal, ő most nyert másodszor kétharmaddal«. 

Angela Merkel már rég nem viccelődik Orbán Viktorral, és nem csak ő, a Néppárt tagságának egy jelentős része személyesen is megutálta a magyar miniszterelnököt. Ezzel együtt pedig a tisztelet is elveszett iránta, nemcsak a Néppártban, de most, hogy még csak nem is tényező politikailag, máshol is. Magukért beszéltek a képsorok, ahogy a brüsszeli csúcstalálkozón Emmanuel Macron mindenkit üdvözöl, csak Orbán Viktort nézi levegőnek. Tavaly szeptemberben még külön kezet fogott vele.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/145378

Ajánljuk még a témában