Fóti gyermekek az ellenzék célkeresztjében

2019. március 21. 07:52

Joó István
Magyar Nemzet

„Államtitkár úr, mi lesz a gyermekotthonnal?” – ismételte kényszeresen.

„Ellentétben a fóti gyermekközpont megszüntetésével, ami már többéves kormányzati szándék, utóbb kormányhatározat is. A többéves folyamat egyik utolsó állomása lesz, ha megszűnik ott a gyermekvédelmi szolgáltatás, hiszen országosan az a szakmai cél, hogy az állami gondozottak ne nagy intézetekben eldugva, hanem kisebb létszámú lakóotthonokban, a társadalomhoz közelebb hozva éljenek.

A fóti gyermekközpont lakói is ennek a célcsoportnak a tagjai. Aki beleássa magát a hisztérikus cikkekbe, politikusi megszólalásokba, egyre bizonyosabb lesz abban, hogy semmilyen érvük nincs az ellen, hogy egy szakmai folyamat érvényesül, és hogy maga a kastélypark a városi lakosság érdekében, tehát jó célokra fog hasznosulni.

Az LMP-ből kipörgött és színésznek tanuló Szél Bernadett nemrég a Parlament társalgójában támadta le Fülöp Attila államtitkárt, videóra véve önnön forradalmi tettét, azt, hogy félbeszakít egy hármas beszélgetést, alázni próbál egy magas rangú kormánytisztviselőt. Fülöp nyugodtan, nagylelkű úriemberként viselkedett, pedig a történteket úgy is lehetett értelmezni, hogy Szél egy közönséges heccelő.

»Államtitkár úr, mi lesz a gyermekotthonnal? – ismételte kényszeresen, nehogy meghallja, hogy Fülöp Attila többször is higgadtan válaszolt neki. – Előbbre való már megint a pénz a Fidesz számára, mint a gyermekeknek az érdeke!« – szúrta oda neki minden tényszerű érvelés nélkül.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/145209

Ajánljuk még a témában