Egyre többet foglalkozik Magyarországgal a külföldi sajtó

2019. február 20. 08:46

Tavaly főképpen a választások, a Stop Soros és a Sargentini-jelentés miatt írtak leginkább Magyarországról a külföldi sajtóban – közölte szerdán a Médianéző igazgatója.

2019. február 20. 08:46

Tavaly a választások, a Stop Soros törvénycsomag és a Sargentini-jelentés miatt foglalkozott leginkább Magyarországgal a külföldi sajtó – mondta Boros Bánk Levente, a Médianéző igazgatója szerda reggel az M1 aktuális csatornán. Az igazgató közölte, saját adatbázisuk alapján minden évben felmérik a Magyarország iránti sajtóérdeklődést. 

Tavaly nőtt az országgal foglalkozó cikkek száma, ami főként az áprilisi választásoknak köszönhető. Mintegy 14 ezer cikket dolgoztak fel, és a megjelenések körülbelül egyharmada negatív hangvételű volt, miközben csupán két-három százaléka pozitív, a maradék pedig semleges – tette hozzá.

A Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta azt is, csak nyomtatott és online sajtótermékeket vizsgálnak 18 országban, ami 120 médiumot jelent.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2019. február 20. 12:52
"Kontroll Csoport: Magyarország külföldi sajtóképe A külpolitikát és a gazdaságot messzemenően pozitívan értékeli a világmédia, ez tökéletesen ábrázolja az emelkedő nemzetet, ám a lényegi információt legtöbbször elnyomja a belpolitikáról festett gúnyrajz, a pártlapba illő elfogult vélemény. Az okokat eddig mindenki máshol kereste, de alaposan soha senki nem járt utána. A Kontroll Csoport sajtóelemzése választ ad a rejtélyes talányra." mindez 2002-ben!!!
56október
2019. február 20. 10:02
Én már annak örûlôk, hogy a cikkek nagy része semleges. Mert kb. a tiszaeszlári eset óta ekéznek minket Nyugaton, a tündéri “magyar” libsijeinknek köszönhetøen.
formaegy
2019. február 20. 09:17
Arra kell törekedni, elérni, hogy minden nap - tájékoztatás címen!!! - jelenjen meg a 7 pont családsegítő csomag!!!!!!!!!!! Minden írott, és elektronikus médiában!!!! El kell érni, hogy a külföldi lapok is ezzel a 7 ponttal foglalkozzanak! Ebből fognak csak igazán rájönni az országok népei, mit is akar az a kormány akinek a saját népe az első, és nem gyilkoltatja le a merkelcsordával, és szembesülnek azzal, hogy nekik azért kell dolgozni, hogy a semmire nem jó merkelcsordát eltartsák! Szembesülnek azzal, hogy saját kormányuk képes őket legyilkoltatni a merkelcsordával, ahelyett, hogy őket védné!!!!!
tizuii
2019. február 20. 09:03
akiről, vagy amiről nem irnak semmit, az nincs is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik