„Rabszolgatörvény” – jogi elemzés

2019. február 19. 20:20

Az új törvény a munkaidőre vonatkozó uniós szabályokat betartva, azok felső határát el nem érve emelte meg a munkaidőt.

2019. február 19. 20:20
Kertész Gábor

 „Az új törvény a munkaidőre vonatkozó uniós szabályokat – a munkaidőkeret maximális hosszára vonatkozó szabály kivételével – betartva, azok felső határát el nem érve emelte meg a munkaidőt 60%-kal oly módon, hogy ezt a 60%-ot nem a munkáltató rendeli el utasításban, hanem az a munkavállalóval egyedileg kötött szerződésben vállalható. Az e kiegészítő szerződésben vállalt túlmunka 36 hónapos munkaidőkeretben számolható el, amely kiegészítő szerződés csak a naptári év végére (a munkaidőkeret alatti évek végére is) mondható fel.

A jogalkotó e kiegészítő szerződés megkötését a felek autonómiájára bízza, nem beemelve a munkavállalói érdekképviseletek által a munkáltatóval kötendő kollektív megállapodások szabályozási körébe.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2019. február 20. 12:45
el nem érve emelte meg a munkaidőt 60%-kal oly módon," most már biztos vagyok abban, hogy az MTA egy kalap sz..rt ér. A 60% úgy jön ki, hogy 400 osztva 250-el egyenlő 1.6. De ez nem a munkaidő, hanem a túlmunkaidő. Kis különbség.....még az MTA-ban is, ugyanis a 150 óra plusz csak 6%-a az éves megemelt keretnek, 150 osztva 2480-al.
catalina9
2019. február 20. 11:57
A jogalkotó e kiegészítő szerződés megkötését a felek autonómiájára bízza, nem beemelve a munkavállalói érdekképviseletek által a munkáltatóval kötendő kollektív megállapodások szabályozási körébe.” hát ez fáj a libsiknek, így aztán az általuk kézben tartott szakszervezetek kimaradnak, nem tudnak belepofázni, és az egyénre van bízva. De érdekes, hogy amúgy pont azok pofáznak ez ellen akik az egyén szabadságáért sikoltoznak..
tango47
2019. február 19. 22:03
Valami tényleg nem kerek az akadémiai intézeteknél, legalábbis ez a fércmunka ezt bizonyítja függetlenül attól, hogy amit az ember a bikkfanyelven megírt zavaros fogalmazásból végül kihámoz, azzal egyet lehet érteni.
puszika
2019. február 19. 21:31
Barátaim! Ilyen egyszerű!! Ebből is látszik ,az ellenzék csak HAZUDOZÁSSAL tudta témává tenni a "rabszolgatörvényt!! Így akarták hülyíteni a nagyérdeműt! Ez sem jött be!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik