Megfordult velünk a világ

2019. január 2. 08:23

Vörös Szabolcs
Válasz Online

A magunk mögött hagyott évnek azért bőven akadtak ikonikus pillanatai.

„Nyilván lehetetlen összefoglalni az elmúlt 12 hónapot 30 képben, de a magunk mögött hagyott évnek azért bőven akadtak ikonikus pillanatai, amiket nem árt újra felidézni, netán elgondolkodni rajtuk. Folytatódó háborúk, egyházszakadás, tüntetések, történelmi találkozók, évfordulók, katasztrófák. Ez volt 2018, szerintünk. (...)

A megtestesült állandóság, Hszi Csin-ping kínai elnök a pekingi Nagy Népi Csarnokban, a 13. Országos Népi Gyűlésen március 9-én. A kongresszus örökre emlékezetes döntése két nappal később következett, amikor eltörölték az államfő hivatali idejére vonatkozó korlátozást, lehetővé téve, hogy az országot 2013 óta vezető Hszi akár élete végéig elnök maradhasson.

Április 8., egy másik állandóság állomása. Minden várakozást felülmúlva – és a Márki-Zay-sejtés okozta összes ellenzéki reményt összezúzva – az itt éppen Semjén Zsolttal Kossuth-nótára gyújtó Orbán Viktor vezetésével a Fidesz–KDNP egymás után harmadszor szerezte meg a választáson a parlamenti helyek kétharmadát. Ezzel mai tudásunk szerint még legalább négy – vagyis összesen minimum tizenkét – évig tart majd az akadály nélküli kormányzás, ezúttal a kereszténydemokrácia jegyében.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/140888

Ajánljuk még a témában