Reagálás Csaba László interjújára

2018. november 10. 16:57

Gulyás Gergely
Facebook

Ha Csaba László professzorban maradt még valamennyi az őt egykor jellemző eleganciából, akkor a minden alapot nélkülöző, valótlan és sértő rágalmai miatt haladéktalanul elnézést kér.

„A jó homorral és intellektussal megáldott Csaba László professzor a ma megjelent Népszavának adott interjújában a CEU-val kapcsolatos kérdésre a következő választ adja:

Gulyás Gergely állítólag feltette a kérdést egy korábbi Fidesz frakcióülésen: ha szemernyit sem ártott a Fidesznek, amikor a vizes VB idején eltűntek a sorosozó plakátok az utcákról, akkor miért kell újrakezdeni a kampányt ellene? »Minek nekünk az öreg zsidó akkor?« – hangzott a kérdés. Mire Orbán válasza állítólag az volt: »Mi is gondolkoztunk ezen elvtárs, de augusztus van és semmi nem jutott eszünkbe helyette, marad a Soros«.

A Csaba László történetével csak a következő bajok vannak:

1.) Soha ilyen beszélgetés - sem a Fidesz frakció ülésén, sem máshol - jelenlétemben nem hangzott el.
2.) A valótlan állítás sértő a Fidesz-frakció közösségére és valamennyi tagjára - különösen a miniszterelnökre - és rám is.
3.) Lehetséges, hogy ez a stílus - emberek vélt vagy valós származása alapján történő minősítése - megengedett vagy akár természetes Csaba László barátai körében, illetve oktatói közöségében, a CEU-n, de elképzelhetetlen a Fidesz bármely testületében.
4.) Soros Györggyel a magyar kormánynak számtalan fontos vitája van. Ő támogatja a bevándorlást, mi ellenezzük. Ő előszeretettel avatkozik be az egyes államok belpolitikájába, mi az állami szuverenitás pártján állunk. Az ő tőzsdeügyletei dollármilliárdokban mérhető károkhoz vezettek több államban, szerintünk fel kell lépni a független országok gazdaságában óriási nemzetgazdasági károkat okozó spekulánsok ellen. Soros György egyetlen esetben számíthat a magyar kormány védelmére: ha bárki származása miatt támadja.

Ha Csaba László professzorban maradt még valamennyi az őt egykor jellemző eleganciából, akkor a minden alapot nélkülöző, valótlan és sértő rágalmai miatt haladéktalanul elnézést kér.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/138437