Trump–Kim találkozó: kedd hajnalban történelmet írunk

2018. június 11. 20:59

Békemissziónak nevezte szingapúri útját az amerikai elnök, amikor leszállt a délkelet-ázsiai városállamban, az északi-koreai vezetővel tartandó keddi találkozó helyszínén – írja az Euronews.

A portál szerint Donald Trump szerint Kim Dzsongunnak ez az egyetlen dobása van, és ő már az első pillanatban látni fogja, hogy valóban komolyak-e a szándékai. Tárgyalópartnere nem sokkal előtte érkezett meg Szingapúrba, ahol a miniszterelnök fogadta. A helyiek meg sem próbálják palástolni örömüket, hogy ilyen történelmi egyeztetésnek adhatnak otthont. Kétségtelen, hogy jelenleg minden szem Szingapúrra tapad. A Kim Dzsongun által kezdeményezett találkozó helyszíne a Capella Hotel lesz Sentosa szigetén.

A helyszínválasztás részben azért esett a városállamra, mert az már korábbról is ismert volt szigorú biztonsági intézkedéseiről. A kocogó észak-koreai testőrök látványa azonban még a sokat tapasztalt szingapúriakat is meglepte.

Az észak-koreai vezető és az amerikai elnök kedd hajnali találkozója történelmi esemény lesz, hiszen ez lesz az első alkalom a történelem során, hogy egy asztalhoz ül az Amerikai Egyesült Államok elnöke és Észak-Korea vezetője.

A találkozó legfontosabb témája az észak-koreai atomprogram leállítása lesz.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/130913