MSZP: Tovarisi konyec!

2018. április 20. 08:19

Pindroch Tamás
Figyelő

Tényleg vége! Az utolsó elvtárs lekapcsolhatja a villanyt!

„A szocialisták tavaly év végén Botka László megbuktatása után úgy vették a nyakukba miniszterelnök-jelöltként Karácsony Gergelyt, hogy a nagyreményű politikussal és pártjával kivételesen rosszul jártak, hatalmasat buktak. Közkeletű tény, hogy ilyen magas emberrel a nyakában senki sem juthat messzire, de a szocik minden mindegy alapon ezt is bevállalták. A 12 százalékukkal épp hogy bejutottak a parlamentbe. (...)

Magyarul, a szocik összesen, mindössze 16-an (!) lesznek a parlamentben, ami a előző ciklushoz képest is hatalmas zakó. Ne is beszéljünk arról, hogy a 386 tagú, 2014 előtti parlamenti ciklusokban voltak ők 209-en is (1994-től), majd 2010-ben, 188-an fejezték be a parlamenti »nagy szocialista menetelést«. Szerencsére, azóta folyamatosan csökken a frakciójuk létszáma, már csak az a kérdés, hogy mi lesz 2022 után.

Egyáltalán nem kár értük! Nem gondoltuk, hogy az 1990-es MDF-es plakátok üzenetének – Tovarisi konyec! – beteljesülésére ennyit kell várnunk. Tényleg vége! Az utolsó elvtárs lekapcsolhatja a villanyt!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/128429

Ajánljuk még a témában