Tőkés László: Káros lenne a külhoni magyarság számára, ha a Fidesz-KDNP elveszítené a választást

2018. március 22. 20:19

A választások alkalmával is egyfajta nemzetvédelmi küzdelem folyik – mondta Tőkés László európai parlamenti képviselő csütörtökön.

Kimondhatatlan veszteséget okozna a külhoni magyarság számára, ha Fidesz-KDNP elveszítené az országgyűlési választást – jelentette ki Tőkés László európai parlamenti képviselő csütörtökön Budapesten. A néppárti politikus, Balog Zoltánnal, az Emberi Erődforrások Minisztériumának vezetőjével közösen tartott sajtótájékoztatót, abból az alkalomból, hogy tíz éve működik budapesti képviseleti irodája.

Tőkés László úgy vélekedett: a választások alkalmával is egyfajta nemzetvédelmi küzdelem folyik. Ezért egyetért Orbán Viktor miniszterelnökkel abban, hogy ezúttal nem a választásokat, hanem a jövőnket kell megnyerni. Ugyanis vallásunk és nemzeti hovatartozásunk jelenti az erőt adó  kohéziót, vagyis Székelyföld legyen székely föld, Magyarország pedig magyar ország – tette hozzá a református püspök.

Az elmúlt évtizedben kifejtett tevékenységét összegezve elmondta, hogy annak középpontjában a kisebbségek, a kereszténység, a környezet védelme, a kulturális örökség megőrzése állt, és európai képviselővé választásával a határok feletti nemzetegyesítés példája valósult meg. Ugyanakkor az iroda létrehozásával egyfajta erdélyi nagykövetség nyílt Budapesten – fűzte hozzá.

Tőkés László úgy vélekedett, hogy a nemzet, a külhoni magyarság érdekeinek védelmében kifejtett tevékenysége annál is inkább szükséges, mert nem csupán az „utódállamokban” tapasztal elhatalmasodó magyarellenességet, hanem európai szinten is.

„A magyarságvédelem, az identitásunk védelme, a nemzetvédelem az a platform, amelyen kifejtem tevékenységemet” – fogalmazott. Hozzátette, hogy a migráció miatt az Európai Unióval,  az ENSZ-szel, a nehezen azonosítható sötét háttérhatalmakkal és a „sorosi diabolikus boszorkánykonyhákkal” szembeni magyar küzdelem a nemzeti önvédelemről, a nemzetvédelemről szól. Különösen fontos ez abban a helyzetben, amikor már-már átcsapnak a fejünk felett a migráció özönvízi  hullámai – hangsúlyozta Tőkés László.

Úgy vélekedett, hogy a bevándorlást szabályozó európai uniós dokumentum, a dublini egyezmény reformja nem jelent mást, mint a gátnélküli migráció legitimálását.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/126968

Ajánljuk még a témában