Egyeztetés

Gyurcsánynál járt az MSZP-Párbeszéd és az LMP

2018. március 18. 21:21

Vasárnap a baloldali ellenzék vezető személyiségei egyeztettek a választások ügyében, de megállapodásról nincsenek hírek.

Gyurcsány Ferenc DK-elnök meghívására mintegy másfél órát tárgyalt egymással az MSZP-Párbeszéd, a DK és az LMP, azonban megállapodás a hvg.hu szerint nem született. A Jobbikot is hívták, de nem ment el a találkozóra.

Karácsony Gergely, az MSZP-P kormányfőjelöltje szerint fontos előrelépés az egyeztetés.  A Jobbik távolmaradását tudomásul veszik. Karácsony és Molnár Gyula MSZP-elnök szerint a Jobbik nélkül is le lehet váltani a kormány. Karácsony ugyanakkor elmondta: „Mi szívesen tárgyalnánk velük, ha méltóztatnának leülni”. Molnár szerint van esély arra, hogy megegyezzenek az LMP-vel.

Gyurcsány Ferenc sajnálja, hogy a Jobbik nem ment el az egyeztetésre, de örül azért az egyeztetés tényének. A DK elnöke szerint hajlandók olyan koordinációra az LMP-vel is, mint az MSZP-vel; de ehhez meg kell várni az LMP keddi elnökségi ülését. Gyurcsány szerint megegyeztek abban: egyik párt sem segíti ki a Fideszt, ha az kisebbségbe kerül. 

Szél Bernadett, az LMP kormányfőjelöltje szerint világosan kiderült, hogy a DK nem hajlandó semmilyen együttműködésre a Jobbikkal, hiába beszél Gyurcsány a tárgyalásról. Most már nem számít arra, hogy Vonáékat sikerül tárgyalóasztalhoz ültetni. Szél továbbra is hangsúlyozza: csak a teljes ellenzéki koordináció vezethet sikerre. Hétfőn fog Vona Gáborral tárgyalni.

Szél szerint minden pártnak engednie kell, továbbra sem tett le arról, hogy meggyőzi a feleket, össze kell fogni a kormányváltás érdekében - írja a hvg.hu.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/126736

Ajánljuk még a témában