Tuzson: Nem fog enyhülni a „Stop Soros” törvénycsomag

2018. február 9. 21:48

Még a tavaszi ülésszak előtt be szeretnék nyújtani a „Stop Soros” törvénycsomagot – ezt Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár mondta pénteken.

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerint a „Stop Soros” törvénycsomag esetében szigorításról, megerősítésről lehet beszélni, enyhítésről semmiképpen sem.

Tuzson Bence pénteken az M1 aktuális csatornán azt mondta: tart a törvénytervezet társadalmi egyeztetése, és szeretnék, hogy minél többen mondják el a véleményüket, mert annál jobb törvénycsomag születhet. Közölte: összefoglalják a véleményeket és a javaslatot jövő héten a kormány elé tárják. 

Szeretnék a tavaszi ülésszak előtt benyújtani – tette hozzá. Az államtitkárt kérdezték a belga miniszterelnök nyilatkozatáról is, amely szerint ha június végéig nem sikerül konszenzusra jutni az uniós tagállami kormányokat tömörítő tanácsban, akkor a visegrádi országok nélkül, minősített többségi szavazással fogadják el a tervezett reformokat. Tuzson Bence szerint ez „felháborító ultimátum”.

Úgy fogalmazott: amit a belga miniszterelnök mond, az egy „trükk”, az a lényege, hogy megkerüljék a fő döntéshozó szervet, és a belügyminiszterek tanácsában egyszerű többséggel meghozott döntéssel elő lehessen segíteni a migrációt a kötelező betelepítési rendszer felső korlát nélküli megalkotásával.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/124955