Visszacsatoljuk Trianont!

2018. február 6. 11:48

Stefka István
Az Öreg

Azért elgondolkodtató, hogy Karácsony Gergely két olyan párttal köt szövetséget, akiknek vezetői semmibe veszik a magyar forradalmat és szabadságharcot.

„De nem ők az egyedüliek. Karácsony Gergely, az MSZP miniszterelnök-jelöltje, aki már szinte minden pártot megjárt, érdekes szövetséget kötött két baloldali párttal. Az egyik a Balpárt, melynek alelnöke, Kalmár Szilárd a következőket posztolta az 1956-os forradalom és szabadságharc sortüzekben meghalt áldozatairól:

»Ezt a rohadék csőcseléket gyászoljuk?«

Karácsony másik szövetségese, az Európai Baloldalt vezető Vajnai Attila, aki igazi komcsi botrányhős. Vajnai a tiltott önkényuralmi jelkép, a vöröscsillag szerelmese. Az Emberi Jogok Európai Bíróságáig, Strasbourgig szaladt a vörös csillag szabad viselésének jogáért. 2005-ben azzal sikerült bekerülnie a hírekbe, hogy egy vörös csillaggal ékesített koszorút akart elhelyezni annak a Kádár Jánosnak a sírjánál, aki vérbe fojtotta az 1956-os forradalmat. Az akcióját a rendőrök akadályozták meg. A rendszerváltás lényegét akarta meggyalázni Vajnai Attila, ugyanis 1990-ben, az első szabadon választott parlament első törvénye volt az, amelyik kimondta, hogy 1956 forradalom és szabadságharc volt, nem pedig ellenforradalom.

Ebből következően a forradalom leverésében részt vevők, a hazaárulók nem érdemlik meg emlékük ápolását.

Azért elgondolkodtató, hogy Karácsony Gergely, a szocialisták miniszterelnök jelöltje két olyan – támogatottságukat nem is mérhető – párttal köt szövetséget, akiknek vezetői megtagadják az Alaptörvényt, akik semmibe veszik a XX. század történelmét meghatározó magyar forradalmat és szabadságharcot.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/124758