Szabó Bálint: Vesztegetés gyanúja miatt eljárás indult Botka László ellen

2017. október 16. 10:22
Vesztegetés gyanújával nyomoznak Botka László és társai ellen ingyen kiadott parkolóbérletek miatt – mondta Szabó Bálint hétfőn a Gyulai Járásbíróság előtt tartott sajtótájékoztatóján. A szocialista politikus „saját korrupciós botrányaiba fulladt bele” – fogalmazott a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője.

Vesztegetés gyanúja miatt nyomoz a Központi Nyomozó Főügyészség Botka László és társai ellen hivatalos személyeknek ingyen juttatott parkolóbérletek miatt – mondta Szabó Bálint, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője hétfőn a Gyulai Járásbíróság épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján. Kifejtette: ő már hónapokkal ezelőtt azt mondta, hogy nem csak hűtlen kezelés, hanem vesztegetés alapos gyanúja miatt is eljárást kellene indítani, szeptember 25-én ez megtörtént. 

Néhány nappal az eljárás megindítása után Botka László bejelentette visszalépését a miniszterelnök-jelöltségtől – jegyezte meg. A szocialista politikus „saját korrupciós botrányaiba fulladt bele” – fogalmazott. Szabó Bálint szerint felesleges hétfőn és szerdán a Gyulai Járásbíróságon meghallgatni a szegedi parkolóbérletek ügyében az érintetteket, Botka Lászlónak kellene vállalnia a felelősséget.

Az ügyvéd közölte, mivel a szegedi polgármester nem válaszolt érdemben a korábbi ultimátumára, miszerint le kell mondania a városvezetésről, hétfőn összeférhetetlenségi eljárást kezdeményez Botka Lászlóval szemben. Azt kéri, hogy a soron következő közgyűlés október végén, november elején hívja vissza a polgármestert olyan módon, hogy kezdeményezze önmaga feloszlatását, így nyissák meg az utat az időközi választások kiírásának. Ezzel párhuzamosan Szeged 18 pontján aláírásgyűjtésbe is kezdenek. Az MTI erre vonatkozó kérdésére válaszolva elmondta, ez egyfajta népi kezdeményezés, „amelynek nem titkolt célja, hogy az ügy, ha kell, az Országgyűlés elé kerüljön”

A szegedi parkolóbérletek miatt indult büntetőperben a vádirat szerint a vádlottak – mások mellett Botka László kabinetfőnöke, általános helyettese és Szeged címzetes főjegyzője – 2008 és 2012 között 307 ingyenes parkolóbérletet biztosítottak természetes és jogi személyeknek úgy, hogy erre képviselő-testületi felhatalmazásuk, vagy egyéb jogszabályi alapjuk lett volna. Így a város tulajdonában álló Szegedi Közlekedési Kft.-nek mintegy 41 millió forint vagyoni hátrányt okoztak.

(MTI)

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A SZEVIÉP ügy hogyan áll? Ujhelyi is lemondott az MSZP alelnöki tisztségéről. Párosban lenne szép az élet.

ÁÁÁÁ, ma született bárányok csak a Fideszben vannak.
Egyébként mi lett annak a bp-i ügynek a vége, mikor a nyomozók kocsijait bírságolták, mert a rendőri vezetőknek kellett az ingyen parkolási engedély?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés