Ellenzi a Jobbik a Magyarországra tervezett NATO parancsnoksági egységet

2015. szeptember 19. 16:15
A párt szóvivője szerint a folyamatos amerikai fegyvertelepítések, állomásoztatások, egyre intenzívebb hadgyakorlatok nem az orosz-ukrán konfliktus megoldásához, hanem annak eszkalálódásához vezetnek, veszélybe sodorva ezzel Magyarországot és a közép-európai térség többi országát is.

A Jobbik határozottan elítéli és ellenzi, hogy a NATO parancsnoki egységeket hozzon létre az Európai Unió keleti tagországaiban, egyúttal tiltakozik a Magyarországon egyre fokozódó amerikai katonai jelenlét ellen is. Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében hangsúlyozta, a folyamatos amerikai fegyvertelepítések, állomásoztatások, egyre intenzívebb hadgyakorlatok nem az orosz-ukrán konfliktus megoldásához, hanem annak eszkalálódásához vezetnek, veszélybe sodorva ezzel Magyarországot és a közép-európai térség többi országát is. A NATO egy védelmi szövetség, de egyértelműen úgy viselkedik, mint egy támadó, agresszor haderő, amelynek frontországai a legutóbb csatlakozott államok, köztük Magyarország – írta a szóvivő.

Amennyiben a kormánynak Magyarország és a magyar emberek biztonsága a legfontosabb, akkor véget vet az amerikai geopolitikai célok feltétel és kritika nélküli kiszolgálásának, és kizárólag felelős, diplomáciai lépésekkel segíti elő a térség egyik legsúlyosabb konfliktusának békés rendezését. Ez utóbbi esetben a Jobbik felelős és konstruktív partnere lesz az ország vezetésének” – olvasható a közleményben.

Összesen 53 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ütőképes saját hadseregünk évtizedek óta nincsen, szomszédaink -ki jobban ki kevésbé mutatja ki- de enyhén szólva nem kedvelnek. Nincs más út, mint egy komoly katonai szövetségben való tagság, bármennyire is szomorú.

Kit érdekel mit gondol a jobbik, szerencsére nem ezek vannak hatalmon. A Jobbik nyakunkra hozná a szovjet-orosz csapatokat illetve az iráni forradalmi gárdát.

A magyar kormánynak egy ilyen lépéshez két feltételt elkerülhetetlenül támasztania kell:
1. Az USA véleménye a Trianoni békeszerződésről.
2. Az USA hozza rendbe, 100%-osan, amit az Arab tavasszal szétvert, a stabil, biztonságos közel-keleti államokat.
Ha ezen a két feltételen túl vagyunk, akkor lehet a NATO-n belüli kapcsolatok fejlesztésére összpontosítani - a szükséges és elégséges normalitás határain belül.
NEM AKARUNK 1944. MÁRCIUS 19-ÉT,
NEM AKARUNK 1956. NOVEMBER 4-ÉT!
Jobb, ha az Egyesült Államok ezt minél hamarabb megérti és értékeli.
Így szövetségesek maradhatunk.
ÉS CSAKIS ÍGY!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés