Újabb lista

Norvég Alap: kiket nem szeret a kormány?

2014. június 1. 11:10
A 444 kérésére a kormány nemcsak azoknak a szervezeteknek a listáját adta ki, akik a Norvég Alaphoz köthetőek, tőlük támogatást kaptak, hanem azok névsorát is megkapta a portál, akik a kormány számára valamiért problémásak a támogatottak közül.

Mint azt május 30-án a Mandiner is megírta, a 444 megkapta azon szervezetek listáját a kormánytól, akiknek a támogatása miatt problémásnak tartják az Alap működését. A 444 ezután megkapta a problémásnak tartott személyek listáját is. Ők azok, indoklással:

Foltányi Zsuzsa: „2010-ben az LMP listáján szerepelt, a Föld Napja Alapítvány alapítója. Az alapítvány 2013-ban 7238 euró támogatást nyert.”

Herpainé Márkus Ágnes: „2013-as 1. fordulós szervezet- és közösségfejlesztés témakör egyik értékelője 2010-ben az LMP színeiben indult Kispest polgármesteri székéért.”

Matiszlovicsné Horváth Éva: „BB (bíráló bizottság)-tag, 2002-ben az MSZP színeiben nyert mandátumot Hatvan képviselő-testületében.”

Nyvelt Erik: „BB-tag, 2010-ben az LMP szentendrei ajánlószelvény-gyűjtőpontjának kontaktszemélye volt.”

„A Norvég Civil Alaphoz beérkezett pályázatok értékelői között megtalálhatjuk Kaufer Virág egykori LMP-s parlamenti képviselőt.”

„A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány projektje: a szervezet a Hallgatói Hálózatban közreműködő fiatalokat is képzett.”

„Asimov Alapítány projektje az atlatszo.hu-s kötődéssel” (ehhez semmilyen további megjegyzést nem írtak).

A másik csoportba olyanok tartoznak, akik a kormány szerint összeférhetetlenek:

Kadét Ernő: „A D témakör egyik értékelője a Roma Sajtóközpont újságírója. A Roma Sajtóközpont más témakörökben 99 548 euró és 4733 euró támogatást kapott.”

Kelemen Varga Roland: „Jelenleg az Ökotárs, korábban a Kárpátok Alapítvány munkatársa a Szegényeket Támogató Alap Egri Alapítványa 2012-es programjainál megvalósítóként van feltüntetve.”

Malatinszky Ákos: „Értékelő, korábban a Pangea Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület társelnöke volt. Az egyesület 8071 euró támogatásban részesült.”

Móra Veronika: „A Védegylet Tanácsadó Testületének tagja. A Védegylet Egyesület 135 074 euró támogatást kapott. 2010-ben az LMP-s Szabó Tímea jelölte a Nemzeti Civil Alapprogram Tanácsába.”

Az ügyben az Ökotárs hétfő délelőttre hirdetett sajtótájékoztatót. 

 

Összesen 147 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na, ja! Úgy látszik az alap valamit eltaszhatott és ezért nagy most a nyivákolás.

Válaszok:
nyugalmazott tanár | 2014. június 1. 12:02

Itt a világvége!

Ki fogja megvédeni a TÉSZ-esek meg a fajtalankodók emberi jogait! Ki fogja tépdesni a választási plakátokat, és ki fog éjjel meg este meg reggel rettegni?

Kifog akkor kirekesztve lenni?

A többi támogatott uniós országban is hasonló orientációjú szervezetek nyernek hevenyészett kutatásom szerint. Ez a Norvég Civil Alap filozófiája a jelek szerint.

Lehet más?

Másék vendégeket várnak:
- Drágám - szól a feleség -, rakd el azt az esernyőt a szobából, mert vendégek jönnek vacsorára.
- Butaságokat beszélsz - válaszol a férj -, a vendégek nem lopnak!
- Nem is attól félek, hogy ellopják, hanem, hogy megismerik.

Csak kérdezem

Ugyebár az ÖKO az ÖKOlógia szóból származtatható, ami pedig nem más, mint az élő környezettel kapcsolatos fogalom. Mivel azt állítják, hogy Magyarország az egyik legkorruptabb ország, akkor az Ökotárs szót úgy is értelmezhetnénk; társas-korrupció?

Szerinted a TASZ a vak komondor? A NaNe meg a Hamupipőke lenne? Te Hans Christian Andersen leszármazottja vagy?

Miért buzizol? Írd kódolva.

"Világ örömtelen eretnekei,egybesüljetek!"

Én az életnek voltam, vagyok az olvasója. Ön viszont úgy látszik a lapokat kedveli. A hozzászólásait is ilyenekből meríti, ezért nem csoda, ha megizzad. Mivel nem értette az önhöz intézett hsz.-ban megfogalmazott kérdést, ismét megkérdezem;

Ön szerint; a TASZ a vak komondor? A NaNe meg a Hamupipőke lenne?

Felesleges okoskodni. Az ön magatartása, stílusa, hozzászólásai mindent elárulnak. A trollok stílusa, ha nem tudnak valamit cáfolni, nincs válaszuk, akkor a a vitapartnert kezdik el forszírozni, találgatni, sértegetni, remélve, hogy ezzel ki tudják provokálni a kitiltásukat.
Azon túl, hogy ez egy aljas módszer, még buta is, mert mindig elárulja az illető személy prosztó voltát.

Más.

Önnek 26 db hozzászólása van a Mandineren, amely azt jelenti, hogy új személy, vagy egy tucat nick név közül most ezt vette elő, mert az előzőt letiltották. A hsz.-ból izélve - bár álcázza magát - az utóbbira tennék.

:-)
Sérteni sértené, de azért nem fizetnek neki.

Sokáig voltál távol. Hal volt ebédre? :-) Netán szobaokságon voltál?

Komolyra fordítva a szót, ő is csak azt teszi, amit általában a média, a politikus. Kiragad egy szót, elhagyva a környezetet, majd ahhoz hozzáfűzi a következtetését. Így lesz a világosból sötét és fordítva, holott tudjuk semmi sem csak fekete, vagy csak fehér, hanem különbözőképpen árnyalt.

Szórakoztat a figura, de igazad van. Befejezem.
Nekem azonban nem érzésem, hanem biztosan tudom, hogy 4-5 figura milyen több tucat nick néven szerepel.

No látod! Megalkottuk az unortodox filozófiát. Ez se semmi. 2018-ra megalakítjuk a Magyarországi Unortodox Pártot és indulhatunk a választáson.
Azért nem ártana, ha a Norvég Alap némi kis pénzmagot is adna. :D

Válaszok:
Berecskereki | 2014. június 1. 14:35

Folytatva.
Orbán Viktor kicselezzük, az egybegyűlteket pedig gézrezsóra ültetjük, hogy jó ropogós bukta legyen és nem kétharmaddal, hanem 4/5-el győzünk. Az 1/5-öt meghagyjuk a kicsi pártoknak, had őrűjének ők is a győzelmüknek.
Lárifári! Nem ám, hogy kishitűek legyünk.
Meg egyébként is, ha lúd legyen kövér.

Ablakpucolás? Kalapács nincs a háznál? :-)

Egyszer kerültem velük kapcsolatban. Ekkor megismertem őket. Nincs szándékomban velük részletesebben foglalkozni.

Nincs szükség a púderra. Elárulta magát. Utána néztem ennek a sokat emlegetett Julianusz témának, amely nem úgy igaz, ahogy ön kedves új nick nevű 27 hsz.-os ezt előadja. Junlianusz azért ment el, mert az ön stílusához hasonló egyén/egyének egy technikai trükkel felhasználták a nick nevét a lejáratására. Ezt megtették más honlapokon is. Ezzel elérték, hogy be se tudjon jelentkezni. Így egyértelmű, hogy a cél a lejáratás volt. Most is volt egy személy célja, aki a Berecskereki nevet akarta felhasználni sikertelenül. Erre módosított egy kicsit.

Engem nem zavar, hogy mennyi nick néven van jelen, ha a témával foglalkozik és nem az a célja, hogy a vitapartnerét besározza, minősítse, s amikor önt minősítik akkor megvan sértődve.

Ami a vicceket illeti tudok még régebbieket is idézni, melyek ma is aktuálisak. Mit szólna Sipuluszhoz. Gondolom semmit, mert azt sem tudja kiről van szó. Legfeljebb a wikiből, ha rákeres.

Részemről ennyi lenne a válasz, s ezzel lezártam. Legközelebb hivatkozás nélkül fogok a hsz.-ra reagálni, ha szükségesnek tartom.

További szép napokat.

Válaszok:
Berecskereki | 2014. június 1. 15:05

jav. a "célja" szó törölve

LOL
Nem kellett volna bemutatkozni, enélkül is ismert a személyisége.

LOL
Lehet...
Jó, nagyon jó. Lehet eső, lehet hó, Karácsony és mogyoró. :D

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés