Hende nonprofittá tenné a szemétszállítást is

2014. április 3. 13:32
Hende szerint nem mindegy mit teszünk a hulladékkal: az eljövendő generációk érdekében kell válogatni, összegyűjteni és újrahasznosítani. A miniszter nonprofittá tenné a szemétszállítást is.

A jövőben a szemétszállításnak is nonprofit közszolgáltatásként kell működnie – mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter, a térség fideszes országgyűlési képviselője, aki Szombathelyen lerakta egy 2,5 milliárd forint értékű, 127 települést érintő környezetvédelmi beruházás alapkövét csütörtökön.

A nyugat-dunántúli regionális hulladékgazdálkodási projekt megvalósítása Vas megye egész hulladékgazdálkodási rendszerének megújítását jelenti, ami több mint 186 ezer embert érint közvetlenül, és ami évente 8500 tonna hulladék szelektív összegyűjtését, szétválogatását, nyersanyagként való hasznosítását teszi lehetővé – mondta. Hozzáfűzte: a program keretében 27 ezer komposztálóládát osztanak majd ki az érintett települések lakói között.

Hende Csaba hangsúlyozta: nem mindegy, hogy a XXI. század elején mit teszünk a hulladékkal, sok pénzt és bosszúságot takaríthatunk meg önmagunknak, de még unokáinknak is, ha válogatjuk, összegyűjtjük és újrahasznosítjuk azt.

Puskás Tivadar (KDNP), Szombathely polgármestere úgy fogalmazott: utódainktól kölcsönkaptuk a Földet, ezért úgy kell éljünk, hogy használható legyen a későbbiekben is.

Marton Zsolt (Fidesz), Szombathely alpolgármestere, a Nyugat-dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás elnöke elmondta: évek óta dolgoznak a társulásban résztvevő települések polgármesterei azért, hogy a régió hulladékgazdálkodási rendszere megújulhasson, kiépülhessen. Ismertetése szerint az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) pályázati forrásainak felhasználásával új hulladékudvarok, hulladékgyűjtő szigetek épülnek és a hulladék szelektív begyűjtését és elszállítását is megoldják az érintett településeken.

Az évi 8500 tonna kapacitású hulladékválogatót, amelynek lerakták az alapkövét, várhatóan 2015 nyarának elején adják majd át.

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Node most a nonprofit a trendi!! Merthogy egy olyan cég nem zsákmányolja ki az embereket! Kit érdekel az, hogy minőség meg szolgáltatás, meg az ehhez szükséges tisztességes profit! Ezek mind az ördögtől való dolgok!!

Éljen a szocializmus!!!!!

Ámerikában őt támogatja egy szemétszállitó cég, azaz lobbizik, de idehaza ez még nem elfogadott...

szóval ha ő ámerikában lenne szenátus vagy vmi ilyesmi, akkor mindenki tudná, hoyg Hende a szemetes

Akiknek nem tetszik a nonprofitság az magyarázza már meg, hogy miért jobb az, hogy pl. egy vidéki városban volt egy a város tulajdonában lévő Kft amely feladata volt a víz szolgáltatás, hulladék elvitele és más ami a város szebbé tételéhez kellett.
A számla egy volt amin szerepelt a víz, csatornadíj, szemétszállítás.
A szocik privatizálták.
Most duplájába háromszorosába kerül. A szemétszállítást egy osztrák cég végzi.
Nem értem, miért jobb ez????

ettől miért változna az ára... :D?

miért lett drágább keresd vissza a négy éven belüli cikkek közt

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés