Gyanúsított lett Horváth András

Házkutatást tartottak az áfabotrány kirobbantójánál

2013. december 19. 10:57

A rendőrség csütörtökön reggel szállta meg Horváth András lakását, elvitték a számítógépe merevlemezét, iratokat, és azt a zöld mappát is, amiben állítólag az áfacsalásra vonatkozó konkrét adatok voltak. A volt adóellenőrt személyes adattal való visszaélés bűntettének alapos gyanújával gyanúsítják.

Házkutatást tartott a rendőrség csütörtök reggel fél 8-kor Horváth András volt adóhivatali dolgozó, az áfabotrány kirobbantójának lakásán – írja az Origo. A rendőrök elvitték Horváth számítógépének merevlemezét, iratokat, továbbá azt a zöld dossziét is, amely a kiterjedt áfacsalásra utaló információkat tartalmazza cégnevekkel együtt. 

Az egykori adóhivatali dolgozót a NAV jelentette fel, ezért tartottak nála házkutatását. Horváth Andrást jogosulatlanul vagy a céltól eltérő adatkezeléssel elkövetett, személyes adattal visszaélés bűntettének alapos gyanújával gyanúsítják.

Mint ismert: Horváth András még november elején állt a nyilvánosság elé azzal, hogy a NAV elnéző az áfacsalások egy jelentős részéért felelős céghálózatokkal, ebben az ügyben feljelentést is tett.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/61684

Ajánljuk még a témában