Áldatlan állapot - a kormány szigorítaná az abortusztörvényt

2013. október 12. 10:03

Bősz Anett
Bősz Anett blogja
Kizárólag az egyre nevetségesebbé váló kereszténydemokrata politikusok gondolják azt, hogy a nőket meg kell büntetni a döntésükért.

„Az orvostudomány lehetővé teszi, hogy egy úgy nevezett abortusz tablettával, szigorú orvosi ellenőrzés mellett szakítsanak meg terhességet. A gyógyszer már Európa szerte elérhető, bevezetése hazánkban azonban korlátokba ütközött. A Medián felmérése szerint viszont válaszadók 76 százaléka engedélyezné a tabletta bevezetését, kétharmaduk társadalombiztosítási támogatást is szeretne a gyógyszernek. A sokkal kockázatosabb és az adófizetőknek is költségesebb műtéti beavatkozás helyett indokolt a tabletta bevezetése, amely egy későbbi, tervezett terhesség elől sem zárhatja el az utat, míg az abortusz esetében fennáll ez a kockázati tényező is.

Csupán Soltész Miklós szociális és családügyi államtitkár szeretné, ha hazánk követné a lengyel abortusz-szabályozást. Ez egy jól működő demokráciában elképzelhetetlen. Egy felnőtt embert megillet az önrendelkezés joga. Meg kell jegyezni, hogy sok esetben a magzat élethez való jogának gyakorlása egy olyan életre volna elég, amilyet senki sem akar magának. Ezt nem döntheti el egy állam. Nem döntheti el egy kormány. Erről az ember dönthet. Egy nő, egy pár, egy család... Kizárólag az egyre nevetségesebbé váló kereszténydemokrata politikusok gondolják azt, hogy a nőket meg kell büntetni a döntésükért, ezért kampányolnak a művi magzatelhajtás emberségesebb módszere ellen – láthatóan szembemenve a magyar társadalom beszédes többségével.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 73 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Most akkor vállaltan szembemegyek a többségi társadalommal.
Véleményem szerint (ez vitatható persze) mindenféle - mégoly "humánus"- abortusz egyenlő a gyermekgyilkossággal.
Vannak ma már megfelelő módszerek a megelőzésre.
Kizárólag erőszak esetén engedélyezném.

Válaszok:
Senye Péter | 2013. október 12. 11:25

"...érthetetlen, hogy a sokkal modernebb és emberségesebb módszert miért nem."
-----------------------------------------
Remélem, nem is fogják.
Röviden szólva, azért nem, mert a nemzet kipusztulását hozhatja.
Nem abból kell kiindulni, hogy miként kerülhető el a szülés!

Ezt az individualista, teljesen felelőtlen és életellenes gondolkodást kellene elfelejteni, de tudom, hogy ez spontán nem sikerülhet, ezért, ha nem akarsz nyugdíjas korodra nyomorba jutni, alkudj meg az élet originális rendjével.
Hogy ez egyesek egyéni sérelmével jár(?), hát igen, az élet már csak ilyen.

Ha nem tetszik, szüless újra a 3000. évben, amikorra már Huxley "Szép új világ"-a érvényesült.

A fogamzásgátlás nem gyilkosság, mert egy petesejt és egy hímivarsejt találkozását gátolom meg.
Ezek önmagukban csak alkotórészei egy lehetséges embernek.
A megtermékenyült petesejtben már MINDEN emberi tulajdonság benne van, mindkét szülőtől.
Az már EMBERKEZDEMÉNY, elpusztítása emberölés.
Szerintem.

Válaszok:
Gombóc XVI. Artúr | 2013. október 12. 11:31

"Kizárólag erőszak esetén engedélyezném." - a magzat nem tehet arról, hogyan fogant. Meg aztán, a mai 68-69 évesek és leszármazottaik közül hányan nem élhetnének?

Válaszok:
Antigoné | 2013. október 12. 11:49

Nemcsak szerinted.

Egyébként a kicsi lány nagy tévedésben van azzal, hogy "Kizárólag az egyre nevetségesebbé váló kereszténydemokrata politikusok gondolják azt, hogy a nőket meg kell büntetni a döntésükért, ezért kampányolnak a művi magzatelhajtás emberségesebb módszere ellen".

Merthogy sokan mások is a magzatelhajtás ellen vannak.
Ami pedig a támogatást illeti, a halálbüntetést és az aktív eutanáziát is sokan támogatják, tekintet nélkül a következményekre...

Nem kell szépítgetni a dolgokat.
A jelenlegi demográfiai állapotunkban teljesen mindegy, hogy miként rontjuk azt tovább.

Most egy olyan kérdésre, hogy melyik szüléselkerülés a jobb, nincs jó válasz!
Most csak egyetlen jó válasz létezik: a szülési, a gyermekvállalási kedvet növelni kell; mind férfinek, mind nőnek.
Ezt nem lehet nehéz megérteni.

Voltak már a történelmünk során kritikus helyzetek és minden hasonló esetben csak a születésszám növelése hozott eredményt.
Amit ez a nő erőltet, ez a nemzet öngyilkosságát jelentené.
Nincs uniformizálható társadalmi modell. Azt, hogy egy társadalomban mi a kötelezően követendő, azt a társadalom pillanatnyi állapota kell, hogy eldöntse.
Nálunk jelenleg az egyéni érdeket felül kell írja a közösség érdeke.

Válaszok:
asd987 | 2013. október 12. 12:02

Van igazság abban, amit mond.
Derék szovjet "felszabadítóink" tönkretették nagyanyáink korosztályát.
No és, persze a gyermek valóban nem tehet foganása körülményeiről.
Igen, ezen még el fogok gondolkodni.

Válaszok:
Senye Péter | 2013. október 12. 13:17

Ekkora hülyeséget nem tételeztem fel Önről.
Hogy jön ide az önkielégítés?
Ami pedig a magzatot illeti, MINDEN képesség, tulajdonság megvan benne az emberi léthez - ellentétben a különálló petesejttel és hímivarsejttel.Nem amorf sejtalakzat.
Tájékozódjon, mert - mint látható - így csak elfogultságát bizonyítja. ( Vajh, miért?)

A "megfontolt" abortuszok miatt meg rengeteg kiégett, érzelmi sérült jelenlegi jövendő anya van.
Kérdés, hogyan nevelnek gyermeket, akik már -esetleg többet - szándékosan elpusztítottak?

Válaszok:
asd987 | 2013. október 12. 12:07

Lehetséges ez is, de én az anyákra gondoltam. Ahányszor ránéznek gyermekükre, eszükbe kell jusson a többi "meg nem született".
Ez érzelmileg olyan megterhelő lehet, hogy depressziót is okozhat.
A végül is megszületett gyermek pedig nem egy felszabadultan neki örülő anyát kap, hanem egy bűntudattal megvert,rossz közérzetű szülőt
Kinek jó ez?

Kedves atila68!
Mélységesen együtt érzek Önnel.
Találjon sok örömöt a két szép gyermekében, és próbálja meg - bár nehéz lesz - feldolgozni a veszteséget.

Nézzük más oldalról a dolgot. 80 - 100 évvel ezelőtt majd' mindenki tisztában lehetett azzal, hogy öregsége vagy betegsége esetén csak saját gyerekeire számíthat. A társadalombiztosítás ezt a kötelezettséget kiszélesítette. De, ha sokan (vissza)élnek ezzel, nem lesz, aki ellássa a betegeket és öregeket. A társadalomnak és az államnak az abortusz tilalmán kívül egyéb eszközökkel, pl. a becsülettel felnevelt gyermekek után járó támogatás növelésével, erősíteni kell ebben a tekintetben az egyéni felelősség érzését.

Jó lenne egyszer, csak egyszer legalább végignéznie ennek a "Mancikának" a Néma sikoly című filmet, hogy minimális fogalma legyen arról miket hord össze.

Na, kitöröltem, amit írtam, ittam egy jó kávét, talán most sikerül nyomdafestéket tűrő módon fogalmaznom.
Szóval kedves Anett, és kedves mindenki, jobb és bal oldalon egyaránt, kik vagytok oly szerencsések, hogy még nem kellett művi terhességmegszakításon átesnetek. Drágáim! Két dolgot tegyünk már tisztába.
1. Abortusz műtéttel: NEM FÁJ. A nőt elaltatják, mire felébred, túl is van mindenen, és az óráját lesi, hogy mikor engedik már haza, mert neki ma még vacsorát kell főznie.
2. Abortusz tablettával: ez ugye a természetközeli megoldás, ami annnnnyira szépen hangzik, csak azt felejtik el, hogy a vetélés természetes úton FÁJ. Nem kicsit. Nem nagyon. Hanem kurv@ra, kibaxottul FÁJ.
Tetszenek érteni???
Gyengébbek kedvéért:
Abortusz műtéttel: a leg_emberségesebb_ megoldás, ami a nőt illeti.
Abortusz tablettával: kegyetlen kínzás.
Szóval aki meg akarja büntetni a nőket, az tessen a tabletta mellett kampányolni, aki meg kímélni akarja őket, az meg a műtét mellett.
Ami pedig az utóhatásokat illeti, komoly kétségeim vannak a tablettával kapcsolatban, hogy az mindenkor olyan hűdejó lenne egy nő szervezetének, amiért még a fájdalom is megéri.
Nekem anno egy nagyon várt és dédelgettt terhességem végződött műtőasztalon, mert természetes úton beindult a vetélés. Ha ez annyira jó lenne, akkor a dokim miért nem küldött haza, vagy egy kórterembe, hogy menjen végbe minden a maga természetes módján? Miért fektetett műtőasztalra? Meg akart kínozni? Vagy gondolta, hogy elég már nekem két gyerek, minek egy harmadik, most elintézi, hogy kisebb eséllyel essek ezentúl teherbe? Vagy mi?!?
Én nem vagyok orvos, de ezzel az "élménnyel" a hátam mögött azt gondolom, hogy van, hogy jobb az, ha műtik a nőt, és mivel azóta itt szaladgál már mellettem a kislányom, lányos anyaként engem a frász kerülget attól, hogy ilyen durva hatású tabletták keringjenek kézről kézre (persze, szigorúan csak kórházban, mi?...muhaha...), amiről a kis csitrik azt hiszik, hogy ó, hát van itt megoldás, szerzek, beveszem, szólnom sem kell senkinek...magánügyem, meg minden, és varázsütésre minden gondom megoldódik...

Abortusztúlélők- Philip G. Ney Marie A. Peeters Ney

http://www.12kosar.hu/index.ph..

Bár vékonyka kis könyv, de tanúsíthatom, hogy sok időbe telik a feldolgozása.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés