Orbán mágus

2013. február 7. 8:58

Tóth Ákos
NOL
Orbán Viktor Gyulán kiadta a képviselőknek az új jelszót: azt kell kommunikálni, hogy a Fidesz a kisebbik rossz.

El kell hinni, és el kell hitetni. Ez az új jelszó. És már nem csinálni semmit. Nem menni bele semmilyen csínbe, most a győzelemig egy kicsit békén hagyni az Alkotmánybíróságot, egyelőre lemondani a választási regisztrációról, jó fiúnak mutatkozni Brüsszelben, hogy megszüntessék a túlzottdeficit-eljárást, lényeg, hogy legyenek választási források, jusson pénz a tanárok béremelésére, csökkenjen kitartóan a rezsi. El kell hitetni, hogy most már tényleg mindennek vége, ennyi volt, köszönik szépen, Magyarország megújult, ők meg mossák a kezüket. Eközben valahogy megpróbálják megúszni a tönkrezúzott közoktatás és felsőoktatás bedőlését, hogy aztán egy esetleges választási győzelemmel a zsebben a következő már a „fellélegzés” éve lehessen, akkor akár már be is dőlhet, majd újraépítik, mit nekik.

Vagyis: ez a ciklus ennyi volt. Mostantól megvonható az orbáni forradalom mérlege, ki így, ki úgy nyilván meg is teszi. Orbán Viktor mindenesetre már megvonta: jobban, szebben állunk, de nem jól. A miniszterelnök állítólag beszélt a stílus fontosságáról is, és a győzelem reményében azt tanácsolta a kormánypárti képviselőknek, hogy legyenek sima modorúak és megnyerőek. Ezt majd még nyilván megbeszéli bizalmasaival, a közismerten sima modorú Kövér Lászlóval és a megnyerő Kósa Lajossal is. Hiába, no, vannak nehéz küzdelmek: ez a választás is ilyen lesz.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Íme, itt az Orbán mágus,
bemutatja jó Tóth Ákos.
Aki nem így látja mégse,
rossz a szeme, vagy a vére,

mely nem buzog zsarnok ellen,
Ákoskának mit feleljen:
miért nem hisz őneki?
Mert hiteltelen senki.

„kisebbik rossz” kommunikálásának állítása csak egy baloldali orvosoktól világra segített újságírótól várható. Melyik az a győzelemre törekedő párt, amelyik így kommunikál, elismerve, hogy a társadalom és gazdaságfilozófiája rossz? TÁ a nyaktekervény szindrómában szenved.

Innentől kezdve pedig nem érdemes az írásával foglalkozni, mert értéktelen.

Gratula!

(Bár a szótagszám kissé döcög,meg az előjellel is baj van. Plusz-mínusz kellene)

Válaszok:
peninsulavaldes | 2013. február 7. 11:15
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés