Politikai mozgalommá alakult a Milla

2012. október 11. 8:33
„Akkor most végre Facebook-csoportból egyesület lettünk” – mondta Juhász Péter a Szimpla Kert nevű budapesti romkocsma pincéjében, miután tizenhárom társával együtt hivatalosan is megalapították a Milla Egyesületet – írja az Index. A szervezet önállóan nem, azonban egy politikai szövetség keretein belül elindulna a választásokon.

A Milla Egyesület alapító okirata kimondja: az egyesület célja a demokratikus jogállami keretek helyreállítása és az állampolgári tudatosság erősítése. A 2010-ben Egymillióan a magyar sajtószabadságért néven, Facebook-csoportként megszerveződött politikai kezdeményezés nem számít arra, hogy minden Facebook-lájkolója automatikusan párttag lenne.

Az Index értesülései szerint  Milla nem indul önállóan a 2014-es választásokon, hanem választási szövetségben venne részt más, hasonló célú politikai alakulatokkal. Bajnai Gordon fellépése az egyesület október 23-i demonstrációján jelezheti a leendő partnerek körét. Ezen az eseményen felszólal Kónya Péter, a Szolidaritás vezetője is.

Juhász Péter szerint a Milla felismerte: a mai politikai helyzetben nem elég fórumot biztosítani, agitálni kell, a politikában aktív szerepet kell vállalni. Juhász, aki korábban a Kendermag Egyesület aktivistája volt, ezt annyira fontosnak tartja, hogy az utóbbi hónapokban még a marihuána fogyasztását is abbahagyta.

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

November 07.-én fel is vonulnak?

13an,facebook csoportból a Szimplában,bespurizva :-)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés