Zsidó szervezetek szerint ki kell iktatni a tantervből az antiszemita írókat

2012. június 25. 15:30
A magyarországi zsidó szervezetek helytelenítik, hogy a Nemzeti Alaptantervben antiszemita szerzők vannak, miközben a Nobel-díjas Kertész Imrét például nem a magyar irodalmi részben tárgyalják.

Zsidó szervezetek felszólították a kormányt, hogy vizsgálja felül a Nemzeti Alaptantervet és mellőzze abból az általuk antiszemitának tartott Nyirő Józsefet, Sinka Istvánt, Szabó Dezsőt és Wass Albertet. Véleményük szerint a négy író a „gyűlölet, az antiszemitizmus mételyét” terjesztette, és terjeszti ma is, ezért „nem fogadható el, hogy a magyar ifjúság oktatásának szerves részét képezzék”.

A zsidó szervezetek elfogadhatatlannak tartják, hogy Nyirő József újratemetésének megszervezésében a magyar Országgyűlés részt vett, „így ezzel a kvázi állami dísztemetéssel példaképül próbálták őt állítani az egész magyar nemzet elé”. A közlemény írói ugyanakkor elképesztőnek nevezték, hogy Kertész Imre, az egyetlen magyar irodalmi Nobel-díjas műveit nem a magyar irodalmi részben tárgyalja a Nemzeti Alaptanterv, hanem egy különálló pontban, amely az irodalmi díjakról szól, „ily módon kivetve őt a magyar irodalomtörténetből”.

A közleményt a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége, az Élet Menete Alapítvány, a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület, a Magyarországi Cionista Szövetség, a Nácizmus Üldözöttjeinek Bizottsága és a B'nai B'rith Budapest Páholy jegyzi.

Összesen 190 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"MAGYAR szervezetek felszólították a kormányt, hogy vizsgálja felül a Nemzeti Alaptantervet és mellőzze abból az általuk MAGYARELLENESNEK tartott IMRE KERTÉSZT, KERTÉSZ ÁKOST, ESZTERHÁZY PÉTERT, NÁDAS PÉTERT, KORNIST. Véleményük szerint a négy író a „gyűlölet, az MAGYARELLENSSÉG mételyét” terjesztette, és terjeszti ma is, ezért „nem fogadható el, hogy a magyar ifjúság oktatásának szerves részét képezzék”.

A MAGYAR szervezetek elfogadhatatlannak tartják, hogy KONRÁS GYÖRGY KIÜÜNTETÉSEINEK ODAÍTÉLÉSÉBEN a magyar Országgyűlés részt vett, „így ezzel a kvázi állami KITÜNTETÉSSEL példaképül próbálták őt állítani az egész magyar nemzet elé”.
A PESTI ZSIDÓ SZERVEZETEK ORDAS NÁCIVÁ LETTEK ENNEK A NYILATKOZATNAK AZ ALÁRÁSÁVAL. GONDOLJÁTOK EL, HA A JOBBI KIADTA VOLN A FENTI SZÖVEGET, MICSOD ÜVÖLTÖZÉS VOLNA.

Mi vagyunk, akik utálják az olyan provokátorokat, mint te.

Majd ha mindenkit kidobtunk, beemelni Komoróczy professzor úr feledhetetlen tanulmányát arról, hogy Árpád apánk is zsidó volt.

Válaszok:
trendo | 2012. június 26. 7:00

Az Ákos volt a "moslékzabáló"-s.

Semmi közük a zsidó szevezeteknek ahhoz, mi kerül bele a Nemzeti Alaptantervbe. Ott van a Lauder iskola, ott megmondhatják, mit kell tanítani.

Wass Albert nagyon szépen olvasmányosan írt Erdélyről, viszont Kertész Imre könyve olvashatatlan. Nem a témája miatt. Megjárta a koncentrációs tábort, sajnálom érte, de nem tudta úgy, olyan stílusban leírni, ami ott történt, hogy végig tudjam olvasni.

Ha egyszer a palesztinok lesznek többségben Izraelben.

Magyaroszági zsidó szervezetek mindent megtesznek azért, hogy Magyarországon sok-sok antiszemita legyen.

Ez a szám pont annyira igaz, mint a holokauszt áldozatainak száma.

Ja, ő tudná mit kell belevenni a tantervbe.

Azt kéne elérni, hogy egymást csapják nyakon.
Például úgy, hogy bedobunk közéjük egy 1000Ft-ost.

Ambuska, hát te sem vagy egy mélygondolkodó, Isten hozott a Mandineren.
Érdemben: próbáld meg egyszer ne szégyellni a magyarságodat (ha van), netán próbálj meg büszke lenni rá. Meglátod, nagyszerű dolog az.
Béke veled!

Emlékszel mit mondott az amerikai elnök? "Nekem naponta KELL egyeztetnem velük".

Szerintem az Elsodort falu még korai nyolcadikban, de gimiben bizony én is kötelezővé tenném.

Ilyen alacsony sorszámuk a smasszeroknak volt.

Neee! Akkor annyinak kell kártérítést fizetni.

A fiatalok agyát könnyebb meggyúrni.

"A Nobel-díjas Kertész Imrét például nem a magyar irodalmi részben tárgyalják."

Miért? Hol kellene tárgyalni, miután azt nyilatkozta Németországban, hogy nem tartja magát magyarnak?
Ezek után az is csoda, hogy benne van az anyagban! Azért mindennek van határa!

Csak az a baj, hogy Richelieut idézve akár a legfiloszemitább írónál is lehet néhány sort találni, amely alapján indexre lehet tenni.

Karl Marx: "A zsidók istene a pénz."
Illyés Gyula: Az első zsidótörvénynek voltak elfogadható részei.
Maxim Gorkij: "A vásározó ukrán parasztot becsapja a cigány, a cigányt a görög, a zsidó meg mindhármukat."

Hol láható, ez az ambrus csak egy nick, kép nix

Valaki modja meg, az antiszemitizmus be van-e tiltva?
Amennyiben liberálisként nézzük,az antiszemitizmusnak ugyanannyi helye van, mint mondjuk a románellenességnek. Keresztényként szerintem mindkettő bűn. Ez azonban nem jelenti azt, hogy hüjének kell lenni és nem tudni adott esetben, hogy ki az ellenség.
Magyarként pedig döbbenten nézem, hogy a magukat zsidónak nevező szervezetek a magyar oktatás tantervéből akarnak kitiltatni írókat, mivel adott esetben nem szerették a zsidókat (nem háborús bűnösökről, vagy gyilkosokról van szó.)- de egész másról szól az irodalmi munkásságuk, vagy annak 99,5%-a, nem az antiszemitizmusról.
Szerintem nagyon eltévesztették a mértéket ezek a zsidó szervezetek. Lehet, hogy most gyártanak belőle valamennyi politikai hasznot, de hosszabb távon ezzel rosszul járnak.

A Magyar Nemzeti Alaptantervet zsidó szervezeteknél kellett volna engedélyeztetni, vagy inkább vélük kellett volna megcsináltatni?

Hát, kb. úgy van, ahogy leírod.
Nem lenne rossz,ha Schwarz bácsi és barátai elküldenék a faszra ezeket a megélhetési rettegőket.

csendben kerdezem meg: ha az antiszemitak szerint kevesebb zsido kell a tankonyvekbe, a zsidok szerint pedig nem kell antiszemita a tankonyvekbe, akkor tulajdonkeppen mi az alapja annak hogy utobbiak felsobbrendunek tartjak magukat?

A vitathatatlan zseniknél (Szolzsenyicin, Dosztojevszkij, Hamsun) az utókor bizonyos fokú rasszizmusra utaló jeleket általában elnézően kezel. A gond a nemzetközileg kevésbé ismert, egy nyelvterületen ismert írókkal van, ezeknek gyakran veszik górcső alá az életét. (Csáth Géza sem véletlenül nem jelenhetett meg évekig...) Egyébként Szabó Dezsőt még a Kádár korszakban is kiadták, igaz, hogy a "Feltámadás Makucsán"-t és nem az "Elsodort Falut".

mert neki kell ellenség...

Téged nemigen zavarnak a tények, ugye? Javaslom, olvasd el a szóbanforgó tanulmányt inkább, hogy világosan tudd, miről is szól.

Válaszok:
Hunor N. | 2012. június 26. 7:57

űRadnótit..okoska...ezt komolyan mondtad?

ez vlami erkölcsi fertő már itt??

Komoróczy meg a tények. A kettő között egy univerzumnyi távolság.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés