Tanulság

2024. február 11. 15:18

Lemondott Novák Katalin, valamint Varga Judit is. „Nem az a keresztény társadalom, ahol senki sem vétkezik, hanem ahol sok a bűnbánó.”

2024. február 11. 15:18
Demeter Szilárd
Demeter Szilárd
Vendégszerző

Lemondott Novák Katalin köztársasági elnök, valamint Varga Judit képviselő is minden politikai tisztségéről. Hibáztak, vállalták érte a felelősséget. Erre mondja Nicolás Gómez Davila: „Nem az a keresztény társadalom, ahol senki sem vétkezik, hanem ahol sok a bűnbánó.” Személy szerint nagyon sajnálom a történteket, mindkettejüket kiemelten becsültem. Az államfőt – talán nem tiszteletlenség: Katát – még próbáltam is segíteni a magam szerény lehetőségeivel és eszközeivel, mert fontosnak tartottam a küldetését, de ami ennél is lényegesebb: hitelesnek a személyét és feladatvállalását.  

A lemondásával ezt a hitelességét csak erősítette bennem. 

A történetnek azonban van egy másik vetülete, ami elgondolkodtató: a kíméletlen hajtóvadászat, amit az elmúlt napokban folytattak ellenük ellenzéki médiumokban és az ellenzéki politikai pártok részéről. A hatalomra törő ellenzéki konglomerátum ezzel azt üzente: nincs kegyelem. Brutális precizitással oda ütöttek, ahol fájt Katának, vájkáltak a sebben, sózták két kézzel, hadd fájjon még jobban. 

Nem mellékesen: amit az ellenzék most művel a gyermekvédelmet felhasználva, az politikai pedofília. Olyanok, mint az a Hamász-terrorista, aki egy palesztin iskola pincéjéből rakétázza Izraelt. Ő is azt mondja, hogy a palesztin gyermekek érdekében háborúzik, de ettől még élő pajzsként használja a gyermekeket, vagyis nem célként tekint rájuk, hanem eszközként használja őket. 

És ha ezt összeolvasom a lengyelországi történésekkel, ahol a leszámolás okán a nyugati elit hallgatólagos jóváhagyásával zárójeleztek minden jogállami megoldást, és erőből politizálnak a hatalomra került lengyel „européer demokraták”, akkor nagyjából sejthető, mi várna Magyarországra, ha ismét e Gyurcsány-vezette ellenzék kerülne hatalomra. Gyurcsány apósáék, Dobrev Klára apjáék hamvas zsúrfiuknak tűnnek ahhoz képest, amire a jelenlegi ellenzék mozgása alapján képes lenne. Gyurcsány némiképp létfeledett állapotban már delirált vagyonelkobzásról, egyéb virtigli kommunista megoldásokról, és hát ő lövetett is magyarokra, szóval nem ő a meglepetés ebben a kivégzőosztagban. Hanem a vérszagra összegyűlő többiek. Ezek ugyanazok. A történelem során láttunk már olyant, hogy a hatalomra kerülők a kormányzásképtelenséget vérfürdővel leplezik. 

Ez az alternatíva mutatta ki fogait most a felfeslő européer és függetlenobjektív álca alól. Két embertelen diktatúrát éltünk át a 20. században, a harmadikat évek óta készítik elő gondolatrendőrséggel, brüsszeli csicskáztatással, jogállamisági bunkósbottal, a jelenlegihez hasonló megkomponált médiahadjáratokkal. 

Ez tehát a történet tanulsága, amit most megmutattak nekünk: a balliberális ellenzék hangadói (vagy a gazdáik, egykutya) nem ellenfélként, hanem kivégzendő ellenségként tekintenek a nemzeti oldalra. 

Még érthetőbbre lefordítva az üzenetüket: Magyarország akkor lesz jogállam és az Európai Unió teljes jogú tagja, ha az utolsó nemzeti érzelmű, hazaszerető magyar is ott töri a követ a recski bányában. 

És erre nekem van egy válaszom, de az nem tűr nyomdafestéket. Ettől még gondolom.

Nyitókép: Mátrai Dávid/Mandiner

 

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szeretnem_a_homokorat_megallitani
2024. február 12. 13:00
“Pikó András együtt fotózkodott és kampányolt a hírhedt B. Zsolt nevű pedofillal. ” undoritonak tartom hogy itt sokadszorra vadolják bayer zsoltot pedofilsággal. haver, osszekevered a mandit a 444-gyel :((
ekeke1
2024. február 12. 12:28
Tanulság?Az is van? Számomra csak egy:hogy az ún.jobboldal soha nem tanul semmiből. Még Kövér "kötelezéseből "sem pedig az már 23 éve volt. De egy elzárt lagunaban a kajmanok is ellustulnak,elhajasodnak, megszűnik a veszélyhelyzetuk. Aztán egy idő után egymást kezdik felfalni..
ptiszai
2024. február 12. 11:49
Demeter Szilárd a Hamászhoz hasonlította a Novák Katalint megbuktató ellenzéket.:) Hú, ez nagyon erőltetett . Folyamatosan jönnek elő újabb és újabb ügyek, fideszes balhék.. Nehogy maga is benne legyen az egyikben.:) Ilyenkor jobb csendben lenni fideszesnek
I. R. N. I.
2024. február 12. 11:19
Az nyilván eszébe sem jut (dehogynem!), hogy Orbán, Rogán és Balog keze lett véres ebben az ügyben. Novák és Varga nagyon okos hölgyek, kizárt, hogy maguktól elbaszarintanak egy ilyen "könnyű" kegyelmi ügyet! Szörnyű, de valamiért, vagy valakiért beáldozták Őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!