Szobrot a sünöknek!

2024. január 09. 13:01

Ha rajtam múlna, én szoborcsoportot terveznék a Gergényi-előembereknek.

2024. január 09. 13:01
Pilhál György
Pilhál György
Magyar Nemzet

„Ha a 2006-ban megsérült tüntetők szobrot kapnak, ott kell állnia mellette a megsérült rendőrök emlékművének is, akik életük kockáztatásával is megvédték a város népét a szélsőjobbos utcai harcosok pogromjától – írja Batka Zoltán a Népszavában. Javaslatát adatokkal is alátámasztja: 399 rendőr sérült meg, közülük 47-en súlyosan. A szerző szerint agyrém, hogy míg a magyar rendőrökre támadó megsérült tüntetőket hőssé avatta az Orbán-kormány, a sérült rendőrök egy kanyi vasat sem kaptak a helytállásukért. (»Kár, hogy egy vasat se kaptak. A lábukról hiányzik a nehézvas« – írja egy kommentelő. Egy másik azt kérdi, hogyan kaptak volna jutalmat a rendőrök, ha nem lehetett őket beazonosítani?)

Nem vitás, rendőrsebesültek is voltak 2006-ban, ám nem az október 23-i vérfürdőben, hanem még a szeptemberi székházostromnál. (Ott, ahová Gyurcsány szándékosan gyengén felszerelt, kezdő egységeket küldött, remélve, lesz majd egy-két rendőráldozat – és akkor aztán jöhet a rendkívüli állapot, a statárium…) A tervbe vett szobor azonban a várost lángba borító, mindent überelő, október 23-i vérengzés áldozatainak állítana emléket. Ezt persze Batka is jól tudja, csak így, összemosva a két eseményt, lehet rendőröket is siratni. (Batka egyébként kemény legény, nemrég jobboldaliak tervezett akasztásáról nyilatkozott: „Nem riadok vissza a kétkezi munkától sem.”)

Ha rajtam múlna, én szoborcsoportot terveznék a Gergényi-előembereknek. Földön fekvő, ájult emberek fejét bakanccsal rugdaló, illetve sün­alakzatba fejlődő viperás rendőröket ábrázolna az alkotás, amint épp az azonosítószámukat keresgélik a véres flaszteron.”

Ezt is ajánljuk a témában

Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Same
2024. január 12. 12:18
Börtönbe gergényivel, ha még él a mocsok!!!!
iimre
2024. január 11. 14:24
SÜN, SÜN! :DDD https://youtu.be/QhJF4IhNYSk
Osztap_Bender
2024. január 09. 18:31
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Pelso j.<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< A magyar jogrend sem akkor, sem most nem ismert olyat, hogy műveleti terület. Haramiáidat hadbíróság elé kell állítani és a legszigorúbban meg kell büntetni népellenes fellépésért. A provokátor gergényinak kijár (a jelenleg nem létező) kötél általi halál. A gyerekeket a Magyar Rádió udvarán kínzó bitangoknak pedig az életfogytiglan tartó fegyház. A szemkilövetőknek és kilövőknek pedig szemük nyilvános kitolatása.
Pelso j.
2024. január 09. 15:24
tetx A rendőrség minden alkalommal felszólította a tömeget, hogy a jogsértő cselekedet fejezzék be, és hagyják el a műveleti területet...........
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!