Bedrogozva késelt meg egy nőt a budapesti villamosmegállóban: vádat emeltek ellene

2024. január 05. 11:51

Többször megszúrta a nőt a nyakán és a felsőtestén.

2024. január 05. 11:51

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy 29 éves férfi ellen, aki 2022 szeptemberében kábítószertől bódult állapotban – minden előzmény nélkül – megkéselt egy nőt egy XI. kerületi villamosmegállóban – közölte Fővárosi Főügyészség pénteken az MTI-vel.

A vádirat szerint a férfi 2022. szeptember 16-án este egy használaton kívüli nyaralóban, ahová a tulajdonos tudta nélkül költözött be, kábítószert – ecstasy tablettát, valamint marihuánát – fogyasztott, majd ezt követően céltalanul sétált a környéken. Eközben figyelt fel az általa nem ismert sértettre, aki munkából hazafelé tartva, egyedül gyalogolt a közeli villamosmegálló felé. A férfi a nő után indult és egészen a megállóig követte őt.

Miután a nő a megállóban leült egy padra, a vádlott odalépett hozzá, majd elővett egy kést és többször megszúrta a nőt a nyakán és a felsőtestén.

A nő hangosan kiabált, a kezét felemelve védekezett, próbálta ellökni magától a támadóját, de közben elesett. A vádlott ekkor sem hagyott fel a támadással,

a földön fekvő sértettet még többször megszúrta.

A nő továbbra is igyekezett kitérni a támadás elől, míg végül a kitartó védekezés hatására a vádlott felhagyott a támadással és elfutott – írták a közleményben.

„A sértett a bántalmazás következtében számos könnyebb, szúrt, illetve vágott sérülést szenvedett, de a támadás módjára, eszközére, körülményeire tekintettel, a közvetlen életveszélyt okozó sérülés kialakulásának reális esélye is fennállt” – ismertette a főügyészség.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő késelőt életveszélyt okozó testi sértés kísérletével vádolja

– derült ki a közleményből.

(MTI)

Nyitókép: Ügyészség

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szvv
2024. február 13. 20:59
Szornyu! Es ha a no vedekezesbol megoli, meg ot vennek elo.
I feel the earth move under my feet
2024. január 05. 21:54
Nem vádat kellene emelni, hanem bitófát..
Welszibard
2024. január 05. 15:45
Tessék. Itt a drogliberalizáció eredménye. Ezért küzd például az LMP is. Remélem súlyosbító körülményként veszi majd figyelembe a bíróság az életveszélyes támadást. Ezeket is majd nekünk kell etetni a börtönben, tisztelt ellenzék.
zatoicsi
2024. január 05. 15:19
Majd a Sándor Zsuzsa féle újzsélandi talmudbizottság tesz róla, hogy szabadon gyilkolhasson ez a rothadék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!