A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Reichert János: Akik ott voltak Kötcsén, azok kiírták magukat az értelmiségből, akármekkora tudományos múlt van mögöttük

2023. szeptember 24. 16:15

A Kötöttfogásban ismét megfejtették a világ nagy kérdéseit.

2023. szeptember 24. 16:15
null

A Kötöttfogás legújabb adásában Pörzse Sándor műsorvezetése mellett Balogh Gábor és Dévényi István újságírók, Konok Péter történész és Reichert János fejtették meg a közéletet terhelő, szerintük legfontosabb kérdéseket. 

A műsor elején

Reichert János az Orbán Viktor által a Fidesz-KDNP-frakcióülésen elmondott beszéddel kapcsolatban úgy fogalmazott, úgy érzi magát, mint 1943-ban,

amikor csak a valóság nem zavarta a mélyen tisztelt kormányerőket. Konok Péter is erősen nyitotta a beszélgetést, azt a kérdést tette fel, hogy vajon a jobboldaliak egymás között is azokat az „ordenáré baromságokat ismételgetik”, amelyekről a nyilvánosságban beszélnek. „Nyilvánvalóan vannak a Fideszben komplett idióták, most például Kósa Lajosra gondolok, de a nagy része csak idiótának van maszkírozva” – fogalmazott. Konok Péter szerint a kocsmában cizelláltabban beszélnek az emberek, mint Orbán Viktor.

A médiahelyzetre rátérve Balogh Gábor elmondta, úgy látja, az elmúlt pár évben javult a helyzet a helyi nyilvánosságban, azonban még mindig vészjósló. Szerinte a jövőben az a tendencia fog kirajzolódni, hogy a Fidesz a legkisebb helyi vidéki ellenzéki lapokat is azzal fogják megvádolni, hogy guruló dollárok állnak mögöttük.

Balogh Gábor ezt követően az ellenzékre rátérve elmondta: „Látok egy olyan ellenzéki nyilvánosságot, ahol beszélnek időnként a magyar valóság problémáiról is, de az esetek többségében belegabalyodnak a Fidesz világmagyarázatába”. Hozzátette: 

Az ellenzéknek nincs igazi világmagyarázata.”

A kérdést Konok Péter úgy ítéli meg, hogy az ellenzék és a NER kiegészítik egymást világmagyarázatok terén.

Reichert János ezt követően elmondta, hogy az ellenzéki sajtó nagyot fogott Kötcsén, mivel a bemenők meginterjúvolásából kiderült, hogy „ezek az emberek egy vallásnak a hívei, vagy más szóval egy szektának az elkötelezettjei, és teljesen mindegy, hogy Orbán Viktor mit mond, mert úgy is úgy van, ahogy Orbán Viktor mondja”. Hozzátette: 

Akik ott voltak Kötcsén, azok kiírták magukat az értelmiségből, akármekkora tudományos múlt van mögöttük.”

A beszélgetést az alábbiakban tekintheti meg:

***

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 217 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2023. szeptember 26. 23:05
"Zokni 2023. szeptember 25. 10:08 “1994-ben még az Új Magyarországban szidta Horn Gyulát…” - alázza a címszereplőt ahogy köll - Nyugalmazott Péniszdíszes. Nem nagyon ismerem és kedvelek közülük többeket. De azért legalább megpróbálják elkerülni a Fityma-közeli “értelmiségiek” nagy problémáját. " Mintha péniszirigységben szenvednél. Netán látens fideszes vagy? :)
B_kanya
2023. szeptember 26. 23:04
Ez most a tagadás vagy a düh fázisa? Annyira okosok, csak a négy kétharmadra nincs magyarázatuk :))))
Gonella
2023. szeptember 25. 12:33
óóóóóó pörzse! hogy nem ég le a pofádról a bőr, te ostoba barom!
Zokni
2023. szeptember 25. 10:08
“1994-ben még az Új Magyarországban szidta Horn Gyulát…” - alázza a címszereplőt ahogy köll - Nyugalmazott Péniszdíszes. Nem nagyon ismerem és kedvelek közülük többeket. De azért legalább megpróbálják elkerülni a Fityma-közeli “értelmiségiek” nagy problémáját. Nevezetesen, hogy utóbbiak már rég lemondtak arról, hogy elveik legyenek: megelégszenek azzal, hogy egy személyhez legyenek hűek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról