„Babakészítő találkozó” – beleszállt a Politico a magyar demográfiai csúcsba

2023. szeptember 22. 09:35

A brüsszeli lap szerint a „paranoia” dominált a család fontosságát hangsúlyozó rendezvényen.

2023. szeptember 22. 09:35

„Magyarország babakészítő csúcstalálkozóján a paranoia dominált, nem a politika” – írta a Politico a magyar miniszterelnök által rendezett budapesti demográfiai csúcstalálkozóról, amelynek középpontjában Európa csökkenő népessége és a csökkenő születési arányszámok álltak. A cikk azt kifogásolta, hogy a felszólalók a liberalizmust, a feminizmust, a marxizmust, az okostelefonokat és a szexuális felvilágosítást okolták a családi értékek hanyatlásáért, és 

a hagyományos, heteroszexuális családi egységek mellett érveltek. 

Az írásban azonban elismerik: az európai országok, így Magyarország is, a csökkenő születési rátával és a népesség elöregedésével küzdenek, ami kihívást jelent a nyugdíjkifizetések és az egészségügyi ellátás terén. A magyar kormány a családalapítás ösztönzésére irányuló politikákat vezetett be, aminek eredményeképpen a termékenységi ráta emelkedett, de a fenntarthatóság továbbra is bizonytalan – írják a cikkben.

Ezt is ajánljuk a témában

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a Mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
contractor-2
2023. szeptember 22. 13:18
Míg Európában háború van, addig ilyen rendezvényektől nem sokat lehet várni, mert a háborútól való félelem mindent felül ír. Csak meg kell nézni az újszülöttek számát a Balti országokban. 2022-ben 10% körüli volt a visszaesés, 2023-ban pedig megint 10-15% között júliusig -mindháromban. Vagyis két háborús év alatt már -20/-25%-nál járnak eddig. És máshol sem jobb a helyzet.
Orange79
2023. szeptember 22. 12:01
Nyugat-Europát teleszülik a parazita migránsok de sok örömük nem lesz benne mert a többségnek esze ágában sincs dolgozni. Fojtogatja őket a sanyarú valóság, a bűnözés, a közbiztonság romlása, az életszínvonal csökkenése, a társadalmi feszültségek de mégis rajtunk gúnyolódnak, minket baszogatnak, rólunk hazudoznak folyamatisan mintha más problémájuk nem lenne Magyarországon kívül. Ez nem normális. Miért nem foglalkoznak a saját dolgukkal? Ez olyan mintha mi azon rugóznánk naponta, hogy mi a helyzet Mongóliában. Nem mindegy??!
istvanpeter
2023. szeptember 22. 11:04
No igen, a háttérhatalmi maffia a fehér ember teljes elnyomását és kiirtást irányozta elő, mert a fehér intelligencia komoly gátat jelent a világuralma és a világrabszolga birodalom kiépítése előtt.
Hangillat
2023. szeptember 22. 11:00
Paranoid Politico. Miért nem inkább gyermektenyésztésről megabyte-ozott a globális médium-árja? Mit hozott volna le, ha a felszólalók egyike állampolgári kötelezettségről szónokolt volna? Radikálisan, kötelezően megszüntetni a robbanómotoros gépkocsigyártást OK, ronda kinézetű emberek arc stb. plasztikázása a nemváltó idétlenkedés támogatása helyett, hogy gyermeket vállalhassanak, szintén OK? Persze, a migráns- beáramlás az lehet kötelező- tiszta antirasszista rasszizmus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!