Gulyás Gergely: A háború végkimenetele a jövő évi amerikai elnökválasztással áll szoros összefüggésben

2023. július 20. 22:51

A miniszter szerint Magyarország befogadja az ukrán menekülteket, mégis ellenséges magatartást tapasztal a kijevi kormány részéről.

2023. július 20. 22:51

Gulyás Gergely szerint „most már látszik a fény az alagút végén”, a kormány most már biztosan teljesíteni tudja azt a vállalását, hogy év végéig egyszámjegyűre törje az inflációt, ez már októberre, novemberre bekövetkezhet.

Ezt is ajánljuk a témában

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor csütörtök délutáni, a 2024-es választási évről rendezett pódiumbeszélgetésén kifejezte reményét: a választók is értékelni fogják, hogy a háború és a szankciók okozta nehéz helyzet dacára a kormány a legfontosabb vállalásait teljesítette.

Az orosz-ukrán háborúról

A háborúval kapcsolatban Gulyás Gergely leszögezte: mielőbbi békére, béketárgyalásokra van szükség, de szerinte

 

a háború végkimenetele a jövő évi amerikai elnökválasztással áll szoros összefüggésben.

 

Megállapította: Ukrajnát megtámadottsága egyértelműen szolidaritásra méltó országgá teszi, az Európai Unióban senki sem – Magyarország sem – vitatja, hogy Oroszország durván megsértette a nemzetközi jogot.

Magyarország első biztonságos országként befogadta a menekülteket, segíti Ukrajnát,

mégis ellenséges magatartást tapasztal a kijevi kormány részéről.

Kérdés, hogy a tagországok meddig hajlandók finanszírozni a háborút, van-e perspektívája annak, amit eddig tettek. Gulyás Gergely szerint felelőtlenség egy befagyott konfliktust éveken át finanszírozni úgy, hogy érdemben jobb eredmény nem várható, az egyedüli megoldás a tűzszünet, a béke, ami az öldöklésnek véget vet.

Az EU ellentmondásossága

„A józan ész alapvető szabályainak mond ellent, hogy vannak olyan országok, amelyek tagjai az EU-nak, jogosultak az európai költségvetésből pénzekre,

az Európai Bizottság a közösségi jogot lábbal tiporva ezeket a pénzeket nem biztosítja,

majd felhívja azért a tagállamokat, legyenek kedvesek egy egyhangú döntéshez hozzájárulni, hogy egy olyan ország is részesedhessen az uniós pénzekből, amely nem tagja az Európai Uniónak” – mondta Gulyás Gergely.

(MTI)

Nyitókép: MTI / Bruzák Noémi

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira002
2023. július 23. 11:42
Magyarokra Kijevet Ursula - Biden uszítja , Zelenszkij a két háborúbűnös parancsára hallgat , nem teszi nyugattól nem kap fegyvert . Ukrajna gonoszok birodalma.
Mátyás01
2023. július 21. 11:52
Bárcsak attól függne, de sajnos a háttérből mások döntik el. A republikánusok és a demokraták között alig van különbség. Talán Trump kivétel, nem ő az emberük, de azért ő sem százas.
Osztap_Bender
2023. július 21. 08:47
Ideje lenne megérteni Gulyásnak, hogy a területrablók mindig ellenségesek azzal az országgal, amelyiknek területeit elrabolták. Hiszen igen mélyen, de tudják, hogy ők rablók, gazemberek, haramiák, gyilkosok. Agresszivitásuknak, gyűlöletüknek ez a legfőbb oka, a terelésnek elfogadott, hamis módja. Éppen ezért a megérdemelt módon, tetű módjára kell velük bánni, viselkedni. Talán még azt is meg kellene értenie a jóllakott óvodásnak, hogy a magyar nép helyesli a menekült "ukránok" befogadását, ha azok a magyar nemzetiséghez tartoznak. No, de a rablók és leszármazottaik menjenek csak a szlovákokhoz, a románokhoz vagy a művelt nyugathoz. Még majd azt is megérjük, hogy ha netán az oroszok elfoglalják "ukrajnát" és Kárpátalját visszaadják a hazánknak, az éppen akkor regnáló kormány nem fogadja el az "ajándékot", azzal az indokkal, hogy mit szól ehhez a "művelt nyugat" és a nemzetközi zsidóság.
Kybon
2023. július 21. 04:38
Összefüggésben? Akkor halott amerikai szavazók fogják kiegészíteni a megfogyatkozott ukináci haderőt...?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!