Marco Rossi: Öngyilkos nem lehetek, családos ember vagyok

2021. szeptember 09. 08:02

A szövetségi kapitány elfogadhatatlannak tartja, hogy az utolsó 15 percben izgulniuk kellett a szurkolóknak.

2021. szeptember 09. 08:02
null

Bár a magyar labdarúgó-válogatott 2–1-re legyőzte Andorrát, Marco Rossi szövetségi kapitány elfogadhatatlan hozzáállásról beszélt a mérkőzést követő sajtótájékoztatón – írta meg az Index.

„Az első félóra után joggal gondolhattuk, hogy eldőlt a mérkőzés, mert addig nagyon jól játszottunk, több helyzetünk is volt, de 30 perc után úgy kezdünk játszani, mintha elfelejtettük volna, mi történt Anglia ellen. Azon a meccsen az 55. percben – miután gólt kaptunk – kezdtük elfelejteni, amit taktikailag megbeszéltünk. A csapat most is tudta, mit kell tennie, de hogy ezt miért nem tették meg a játékosok, azt át fogjuk beszélni. Nem lehet négyszer-ötször úgy érkezni a tizenhatoson belülre, hogy nem tudjuk kihasználni a lehetőségeinket. Túl sokszor hibáztunk az ellenfél tizenhatosán belül, olyan hibák is becsúsztak, amik minket hoztak zavarba” – kezdte még viszonylag higgadtan a sajtótájékoztatót Rossi.

A szövetségi kapitány elmondta;

A következő mérkőzés után nem akarom azt hallani, hogy miért hívtam be őt és őt, őt pedig miért nem. Azért, mert nem teljesíti, amit elvárok. Három nap telt el az Albánia elleni meccs után. Nem érdekel, hogy a klubok mit várnak el a játékosoktól. Persze, tudom, hogy oda is tartoznak és ezt tiszteletben kell tartani, de a válogatott edzőtáborában nem az egész napjukat kell ennek szentelni. Itt azzal kell foglalkozni, amit én mondok. Vagy megteszik, amit kérek, vagy nem hívom be őket, vagy én távozom.”

„Nem teljesítettünk jól, ezért én vagyok a felelős”

Ezek után leszögezte, hogy „ha bárki azt hiszi, hogy ügyesebb lett az utóbbi néhány napban, mint bármelyik topjátékos, akkor téved. És itt nem felelősöket keresek, hiszen én vagyok ennek a hajónak a kapitánya. Nem teljesítettünk jól, ezért én vagyok a felelős. De ha kritizálják a csapatot, csak akkor védem meg a játékosaimat, ha teljesítik, amit elvárok tőlük. Valakinek vállalnia kell a felelősséget.”

Kifejtette, hogy „ami a szurkolókat illeti, úgy hiszem, nagyszerű hangulatot teremtettek. Sajnálom hogy az utolsó 15 percben izgulniuk kellett, hogy Andorra ne találjon be, és ez elfogadhatatlan.

„Hat nap alatt megváltoztak a dolgok, fordult egyet a világ. Mi voltunk a nagy hősök, pedig hányszor mondtam, hogy két lábbal álljunk a földön... Most pedig jogosan ér minket kritika. Hívjunk be olyanokat, akik korábban itt voltak? Azt hívom be a keretbe, aki megfelelő, nemzetközi szinten is helytálló teljesítményt tud nyújtani. Szép kis születésnap...” – sóhajtott az éppen csütörtökön 57 éves Rossi.

„Szégyellem magam”

„Három évvel ezelőtt, szeptemberben úgy érkeztem ide, hogy a Nemzetek Ligája harmadik divíziójában szerepelt a válogatott, most az elsőben vagyunk. Kijutottunk az Európa-bajnokságra, amit soha nem hősiesnek, inkább méltónak aposztrofáltam, mert elértük, hogy nem kell szégyenkezniük a szurkolóknak. Ami viszont most történt, amiatt szégyellem magam. Mit mondjak? Öngyilkos nem lehetek, családos ember vagyok” – fakadt ki Rossi.

Végül elmondta: „tudjuk, hogyan kell játszani nagy csapatok ellen.

Andorra ellen megvoltak a lehetőségeink, de pocsék volt a helyzetkihasználásunk. Többet hibáztunk, mint a három Eb-meccsünkön összesen. És ma Andorra volt az ellenfél... Lehet, hogy nincs elég figyelem és koncentráció, illetve volt, aki elfáradt. Szalai Attila például sokat hibázott, de ő mindenhol 90 percet játszik, a klubjában és itt is. Erős, alázatos, jó képességei vannak, de neki is ki kell pihennie magát.”

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 208 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2021. szeptember 09. 18:03
Két megjegyzés: 1. A magyar játékosok egyszerűen ügyetlenek és lassúak, főleg gondolkozásban, ami az ügyetlenségükből adódik, nem tudják úgy átvenni a labdát, hogy megfelelő helyzetbe hozzák magukat a következő passzhoz, cselhez vagy lövéshez. Ezeket nem felnőtt korban kell megtanulni, ott már nem is igen lehet. 2. A stadionépítéssel 50 évnyi elmaradást pótoltunk be. Ha csak azt nézzük, hogy hány országban játsszák ezeket a meccseket és összefoglalókat a tévék, akkor már megérte, hogy nem egy lepukkant nyomortanyaként szerepelünk, akiknek ráadásul még a focija is rossz.
Reszelő Aladár
2021. szeptember 09. 12:16
Az elmúlt 1 év arról szólt, hogy akkor sem romlott a csapat ereje, amikor 7 nap alatt 3 féle összeállításban játszott és a harmadik meccsre már nem maradtak akik az elsőn játszottak. Vagyis volt egy hosszú kispad, ahonnan mindenki hozzá tudta tenni a magáét. Aki a lehetőséget is megkapta az általában élni is tudott vele. Az EB-n és azóta viszont beszűkült a csapat, a portugál meccs cseréire is mérges volt a kapitány és utána nem is variált, igyekezett a lehető legkevésébé hozzányúlni a kezdő csapathoz. Kb 1 hónap múlva megtudjuk, hogy kikkel volt elégedetlen a kapitány. Ami fura, hogy a mostani etap a legjobb előjelekkel kezdődött, a kulcsjátékosok mind bevethetőek voltak és úgy nézett ki, hogy jó formába lendültek a nyári felkészülés során. Angliát pedig pontz a szezon eleji forma miatt gondoltuk foghatónak. Aztán jöttek a sérülések és a csapat meccs közben elkezdett szétesni. Albániába csak a mezek utaztak el, Andorra ellen pedig a második gól megszerzése után csak az órát akartuk lepörgetni. Rossinak és Szalai Ádámnak most lesz igazi feladata, hogy rendet csináljon az öltözőben és a fejekben. Egy hónap múlva Albániának kell visszavágni majd Londoba utazni, ahol még Bukarestnél is barátságtalanabb körülmények várnak majd. Emberes feladat, de meg kell csinálni. Kapitány úr, Isten Éltesse születésnapja alkalmából!
gyaloggos
2021. szeptember 09. 11:48
ROSSIT senki nem tette felelőssé, SENKI nem Rossit tette felelőssé a gyalázatos játékért! LÁTHATÓAN nagyon megviselte őt az utóbbi három meccs.
ato boldizsár
2021. szeptember 09. 11:38
Ez egy nagyon értelmes és tisztességes ember, azt szeretném, ha még 10 évig legalább kapitány lenne. Ugyanakkor ez egy nagyon rossz hozzáállású, mentálisan rosszul kezelt válogatott jelenleg.... és ez itt a lényeg, se jobbak, se rosszabbak nem lettek június óta. Szerintem jó irányba kapisgál a kapitány, amikor erről beszél, nyilván nem kiteregetve részleteket. Hajrá, avanti..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!