A kormány már be is nyújtotta a népszavazási kérdéseket az NVB-hez

2021. július 21. 17:59

A Nemzeti Választási Bizottságnak a szerdai benyújtástól számítva 60 napja van arra, hogy döntsön a kérdés hitelesítéséről.

2021. július 21. 17:59
null

A kormány benyújtotta a gyermekvédelmi népszavazás kérdéseit a Nemzeti Választási Bizottsághoz (NVB).

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán jelentette be a közösségi oldalán, hogy a kormány gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez öt kérdésben. A Nemzeti Választási Iroda internetes oldalán, a www.valasztas.hu-n az NVB-hez 2021-ben benyújtott országos népszavazási kezdeményezések között szerda délután már meg is jelentek a kormány által benyújtott kérdések.    

Ezek így szólnak:

  1. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg? 
  2. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
  3. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nemátalakító kezelések?
  4. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
  5. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?   

Az NVB-nek a szerdai benyújtástól számítva 60 napja van arra, hogy döntsön a kérdés hitelesítéséről. Az NVB akkor hitelesíti a kérdést, ha az Országgyűlés hatáskörébe tartozó kérdésről van szó, és ha nem ütközik tiltott tárgykörbe – például a költségvetés vagy nemzetközi szerződések ilyen tárgykört jelentenének –, továbbá, ha egyértelmű a kérdés megfogalmazása. Az NVB határozata ellen 15 napon belül lehet jogorvoslatot benyújtani a Kúriához, amelynek 90 napja van arra, hogy jogerősen eldöntse, a népszavazásra feltenni kívánt kérdés hitelesíthető-e.

(MTI)

Címlapképünk illusztráció. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
-Zsolt-
2021. július 22. 00:31
Erre mar csinaltak egy torvenyt. Minek kell utolag rola nepszavazas? Hogy ez is ervenytelen legyen, mint a migransokrol szolo? :DD Mar alig varom, hogy vajon az emberek at akarjak-e operaltatni a gyerekeiket? Ettol feleslegesebb, szanalmasabb terelest, mar tenyleg nehezen lehetne csinalni.
Nuttika
2021. július 22. 00:10
Erre a népszavazásra semmi szükség nem lenne. A baloldal pofára fog esni és ezt a pénzkidobást most ők generálták.
nyugalom
2021. július 21. 23:09
Helyes! Hajrá!
Fekete85
2021. július 21. 22:42
Muhahaha, fideszfasiszták, nem, ezt már ti se szopjátok be, ennyire hülyék ti se vagytok... Vagy igen? ,
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!