Harminchat migránst szállító embercsempészre csaptak le a rendőrök

2020. december 08. 15:26

Ausztria volt az úti cél.

2020. december 08. 15:26
null

A Budapest Környéki Törvényszék közleménye szerint a férfi múlt szombaton egy kisbusszal érkezett meg Ásotthalom környékére, ahol egy előre megbeszélt helyen 36 külföldi állampolgárt vett fel a járműbe. Az utasok korábban illegálisan léptek Magyarország területére, a sofőr pedig Ausztria felé akarta szállítani őket. A rendőrség az M7-es autópályán ellenőrizte a járművet, ekkor találták meg a külföldieket. A férfi ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indított nyomozást.

Mivel a gyanúsítottnak nincs magyarországi lakcíme és tartózkodási engedélye, az ügyészi indítvány szerint feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne vagy elrejtőzne, megnehezíthetné a bizonyítást, így a nyomozás érdekei csak a letartóztatásával biztosíthatók.  A Budakörnyéki Járásbíróság bírója meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során meghozandó határozatáig, de legfeljebb 2021. január 8-ig. A döntést az ügyész tudomásul vette, a terhelt és védője fellebbezett az ellen, így a végzés nem végleges, de végrehajtható – áll a közleményben.

(MTI)

Címlapfotó: YouTube

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nannyó
2020. december 09. 09:18
Ebből a közleményből nem tudtunk meg semmit. Mi lett a 36 határsértővel? Milyen nemzetiségű az embercsempész és mit keres Magyarországon? Tudnék még kérdezni.
Spiltyu
2020. december 09. 09:03
"A döntést az ügyész tudomásul vette, a terhelt és védője fellebbezett az ellen..." a Migration Aid adott melléjük védőt akit Jó Gyuri fizet?
khomeini
2020. december 09. 07:56
álprobléma
formaegy
2020. december 08. 20:58
"Ásotthalom környékére, ahol egy előre megbeszélt helyen 36 külföldi állampolgárt vett fel a járműbe. Az utasok korábban illegálisan léptek Magyarország területére" Jó a határvédelem. No, de ha egy magyar ember úgy igazán hátba vágná valamelyiket, akkor még a magyar ember lenne megbüntetve. Csak a fejét, hogy meg ne sántuljon.))))))))))))))) Hagyjuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!