Hiába tagadják, DK-sok állnak a határon túli magyarokat gyalázó oldal mögött

2018. március 05. 09:26

Nem igaz, hogy nincs kapcsolat a DK és a határon túli magyarokat gyalázó, már felfüggesztett Facebook-oldal között. Egy magát DK-tagnak valló felhasználó elismerte, hogy részt vett az oldal szerkesztésében. Gyurcsány pedig még oklevelet is adott neki „áldozatos munkájáért, kimagasló teljesítményéért”. Mutatjuk a bizonyítékokat.

2018. március 05. 09:26
Kereki Gergő
főszerkesztő

Egy magát DK-tagnak valló pártaktivista beismerte, hogy ő szerkesztette a Facebook által uszító tartalmakért felfüggesztett, „Ne szavazhasson, aki SOHA nem élt itt” nevű oldalt. 

Még február 21-én távolította el a Facebook a „Ne szavazhasson, aki SOHA nem élt itt” nevű oldalt, mellyel kapcsolatban múlt hét kedden jelentette be az ügyészség is, hogy az egyik uszító és hamis poszt miatt nyomozást rendelnek el.

A határon túli magyarokat gyalázó oldal a DK szlogenjeihez hasonló szövegeket is futtatott. Egy képen így ábrázolta a határon túli magyarokat:


A DK a 444 kérdésére elhatárolódott az oldaltól: „Semmilyen kapcsolat nincs a Demokratikus Koalíció és a Ne szavazhasson, aki SOHA nem élt itt nevű Facebook-oldal között. A DK csak és kizárólag a hivatalos csatornáin kommunikál; a kettős állampolgárok szavazati jogával nyíltan és felvállaltan foglalkozik. A DK ezt egy jó és fontos ügynek tartja, amelyben szükségtelen bárkinek vitatható tartalommal és hangnemben kommunikálnia”.

Olvasónktól azonban megkaptuk egy Facebook-beszélgetés fotóját, melyen egy bizonyos B. S. Ica, aki magát a DK tagjának vallja, valamint a DK aktivistája, elismeri hogy ő is részt vett az uszító Facebook-oldal kezelésében, valamint jelenleg is adminisztrátora a majdnem azonos nevű Facebook-csoportnak.

A csoport DK-s kötődését megállapítani egyébként nem túl nehéz, hiszen a borítóképén is Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke látható.


A csoport egyik tagja pedig a DK-szóvivője, Gréczy Zsolt (feltéve, ha maga kezeli a Facebook-profilját).

A csoport nem azonos a letiltott oldallal, ezért olvasónk megkérdezte a csoport adminisztrátorait, hogy az uszító oldalt is ők kezelték-e. B. S. Ica adminisztrátor válasza igen volt, és azt is megtudtuk, hogy az oldalt nem törölték, csak felfüggesztették.


Ezen a képen pedig az látható, ahogy B. S. Ica párttagnak vallja magát, valamint elismeri, hogy ő kezelte a határon túli magyarok ellen uszító oldalt.


Ezen a képen az látható, hogy B. S.Ica a DK tagjának vallja magát.

A kép arról tanúskodik, hogy B. S. Ica a DK tagjának vallja magát, valamint az is elismeri, hogy az uszító oldalt is ő kezelte. Minden jel szerint segít az adminisztrálásban L. András, aki a Facebook-adatlapján szintén a DK tagjának vallja magát. 


Ez a kép azt igazolja, hogy  B. S. Ica és L. András a „Ne szavazhasson aki soha nem élt itt Magyarországon” csoport adminisztrátorai.

Ez a kép azt igazolja, hogy L. András a DK tagjának vallja magát.

Fontos látni, hogy nem egyszerű DK-szimpatizánsról van szó B. S. Ica esetében, hiszen egyrészt magát DK-tagnak vallja, másrészt számos fotón együtt szerepel Gyurcsány Ferenc pártelnökkel, valamint Varga Zoltánnal, aki a DK debreceni önkormányzati képviselője. Ráadásul B. S Ica. 2017-ben „áldozatos munkájáért, kimagasló teljesítményéért” még oklevelet is kapott a Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnöktől. 


Ezen a képen Gyurcsány Ferenc ölelgeti a külhoni magyarok elleni gyűlöletkampányt folytató csoport adminisztrátorát, aki mint látható a debreceni DK-nak kampányol. A fotó 2017 tavaszán készült, amikor Debrecenben időközi önkormányzati választást tartottak.


Ezen a rossz minőségű fotón is együtt szerepel Gyurcsány és B. S. Ica.


Ezen a képen az látható, ahogy B. S. Ica és L. András a Gyurcsány Ferenctől kapott oklevelet tartják a kezükben. Mellettük Varga Zoltán áll, aki a DK debreceni önkormányzati képviselője.


Ez pedig a 2017-ben Gyurcsány Ferenctől kapott oklevél fényképe.

Megkérdeztük a DK-t, hogy párttagoknak, valamint konkrétan Gréczy Zsoltnak volt-e köze a magyargyűlölő oldalhoz, de cikkünk megjelenéséig nem válaszoltak.

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik