Szabó Tímea: Orbán és verőlegénye fejezze be a boszorkányüldözést!

2014. június 25. 15:35

Az Együtt-PM társelnöke hivatali visszaélés miatt feljelentést tett a KEHI vizsgálata miatt.

2014. június 25. 15:35

A független Szabó Tímea véleménye szerint felveti a hivatali visszaélés megalapozott gyanúját, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) a Miniszterelnökség felkérésére vizsgálja a Norvég Civil Támogatási Alapból finanszírozott programok felhasználását. Az Együtt-PM társelnöke ezért szerdán ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz a Központi Nyomozó Főügyészségen. A politikus budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, nem ismerik azokat a kritériumokat, amelyek alapján a Kehi kiválasztotta a vizsgált szervezeteket, de azt tudják, hogy az összes korábban a „kormány által feketelistára” tett egyesület beleesett ebbe az ellenőrzésbe.

A képviselő elmondta, hogy a civil szervezeteknek a teljes pályázati elszámolást át kell adniuk, miközben ismereteik szerint a pályázathoz kapcsolódó levelezéseket is be kell nyújtaniuk. Az Együtt-PM szerint ez felveti a hivatali visszaélés megalapozott gyanúját, ezért a képviselő szerdán ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz. Kijelentette azt is, hogy a Kehi-nek sem a magyar törvények, sem a Norvég Civil Támogatási Alap működésére vonatkozó nemzetközi megállapodása alapján sincsen hatásköre az ügyben. Végül felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt és az általa „verőlegénynek” nevezett Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert hogy „fejezzék be a civil szervezetek politikai boszorkányüldözését és állítsák le a ezeket a jogszerűtlen Kehi vizsgálatokat”.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ángyán Páván
2014. június 26. 01:11
Nem vagy te boszorkány, csak egy öregedő parlagi liba.
balbako_
2014. június 25. 17:59
Szabó Tímea hol volt amikor a az október 23-i véres rendőrattak volt? Mert ott láthatott verőlegényeket több százat. (Igaz a mondás a vajról, meg a napról!)
khomeini
2014. június 25. 17:38
Timike, az a Te bajod valószínűleg, hogy rég döngetett meg már valaki úgy igazán alaposan.
Türelem
2014. június 25. 17:36
Jó lenne végre, ha a külföldi titkosszolgálatokat, a velünk szemben ellenséges gazdasági érdekcsoportokat kiszolgáló Együtt-PM, LMP, DK, Krétakör, s egyéb elnevezésű hazaáruló formációk, hangadó, külföldi zsoldban álló "politikusaik" végre elhallgatnának, vagy távoznának ebből, a számukra élhetetlen, csak a felforgatás tárgyának tekintett országból. A célországok tekintetében gazdag a választék. S ma már könnyű a bőrönddel útra kelni..., s elmenni oda, ahol tárt karokkal fogadják őket. Vagy mégsem? Ha maradnak, akkor meg hátrább a mocskos agarakkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!