Csökkenhet a táppénz

2011. március 16. 14:33

Egy fideszes módosító javaslat felére csökkentené a táppénz napi összegének lehetséges maximumát.

2011. március 16. 14:33

Szerdán szavaz az államháztartási törvényről a parlament, melyhez a fideszes Dancsó József által benyújtott be módosító javaslat a felére csökkentené a táppénz napi összegének lehetséges maximumát.

A javaslat annyiban változtatna a jelenlegi rendszeren, hogy a táppénz egy napra járó összege a mostani 400 százalék helyett a jövőben nem haladhatná meg a jogosultság kezdő napján érvényes minimálbér 200 százalékának harmincad részét.

Dancsó József azt is kezdeményezi, hogy veszélyeztetett terhesség esetén a munkavállalónak már a keresőképtelenség első napjától táppénz járjon, ne a munkáltató által finanszírozott betegszabadság.

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Juggernaut
2011. március 17. 12:30
Ajánlom a figyelmébe a Békés megyeieknek: Erre a képviselőre nem kell legközelebb szavazni: http://www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_kpv.kepv_adat?p_azon=d002
Juggernaut
2011. március 17. 10:20
Mocskos komcsi fideszesek. Ezek lassan nagyobb tolvajok mint Gyurcsány és bandája. Azzal amit most művelnek csak egy minden eddiginél gátlástalanabb ballibi önkényuralmat készítenek elő. Ezekkel az intézkedésekkel csak azt érik el, hogy mozgósítják a korábban csalódott maszop szavazókat. Miután az Alkotmánybíróságot kilőtték, a visszatérő Gyurcsány azt tehet majd amit akar.
MakkA
2011. március 17. 08:08
A cím nincs összhangban a tartalommal, picit csúsztat. Annyit, amennyit kell. A táppénz maximumát csökkentik - nem a táppénzt általában. Amúgy az igazi nagy genyóság nem ez, hanem hogy ha valaki beteg, akkor egy csomó ideig a cége kell fizesse a "táppénzét". EZ az, amiért utálják a cégek a betegeket. (A táppénzcsalások meg a másik. Dolgoztam én sok helyen, és mindig voltak, akik a betegállományt gyakorlatilag szabadságnak használták - ezalatt lehetett például fusizni.) ma
dorc
2011. március 17. 06:32
Táppénz? A táp ára az egekben van,ha lebetegszem,az állam bácsitól kapott pénzből max. egy zacskó grízre fogja futni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!