Orbán Viktor „mérsékelt katolikus” kihívója valójában egy LMBT-párti globalista báb, pont mint Biden

2021. november 05. 22:47

Joe Bidenhez hasonlóan Márki-Zay „jámbor katolikusnak” vallja magát a magánéletében, de közben ő is nyilvánosan támogatja a homoszexuális „házasságot” és az abortuszt, mint az állam által biztosított jogot.

2021. november 05. 22:47
null
Scott Schittl
LifeSite

„Márki-Zay ezekről a kérdésekről így nyilatkozott a sajtónak: »A világi állam híve vagyok, ahol mindenkinek azonos jogai vannak«. Természetesen nem a magzati korban lévő csecsemők jogaira gondolt – vagy a gyermekek jogára ahhoz, hogy anyjuk és apjuk legyen.

Bidenhez hasonlóan a néhány évig az USA-ban élő Márki-Zay is Obama és Clinton híve. Részt vett az Obama-kampány gyűlésein, és még Hillary Clinton által aláírt baseballsapkát is kapott, tehát szemmel láthatóan a Demokrata Párt abortusz-, LMBT- és bevándorláspárti platformját tekinti követendőnek.

Így aztán nem csoda, hogy egy baloldali, liberális, LMBT-párti, abortuszpárti koalíciót vezet, hogy Orbán Viktor kihívója legyen a következő választáson.

Ugyanakkor számos megfigyelő (itthon és külföldön egyaránt) Márki-Zay képmutatását hangoztatja, amikor „katolikus konzervatívnak” tartja magát, miközben egy baloldali, liberális koalíciót vezet majd az elkövetkező választásokon.

A közelmúltban, a vezető baloldali jelölttel, Dobrev Klárával folytatott előválasztási vitán Márki-Zay elmondta Dobrev szavazóinak, amit hallani szerettek volna, és egy baloldali, zöld és liberális platformmal rendelkező kormányt ígért. Sőt, azt is kijelentette, hogy »szó sincs arról, hogy Magyarországon konzervatív kormány alakuljon« az ő vezetésével.

Ezzel párhuzamosan, paradox módon, Márki-Zay keményen igyekszik egy katolikus, konzervatív, centrista politikus képet kialakítani magáról, hogy rávegye a mérsékelt hintaszavazókat, sőt egyes konzervatívokat is a »korrupció elleni küzdelemre« és a jelenlegi kormány leváltására.

A valóság ennek éppen az ellenkezőjét bizonyítja, Orbán Viktor kormánykoalíciója ugyanis a keresztény kultúra és az egyház támogatásáról híres.

Az elmúlt tíz évben ez a kormány, Orbán kormánya segített újjáépíteni Magyarország keresztény kultúráját. Orbán kormánya az »Isten, áldd meg a magyart« verssort Magyarország új alkotmányának első sorává tette. Orbán kormánya hivatali ideje alatt továbbra is erre a szimbolikus gesztusra épített és támogatta az egyházi intézményeket, az egyházi közösségeket és a magyarországi keresztény értékeket. 

Magyarország Orbán Viktor vezetésével híressé vált családbarát politikájáról, amely gyakorlati (anyagi és egyéb) segítséget nyújt a családok növekedéséhez és gyarapodásához. A családok gyakorlati támogatása terén ez a kormány tette meg azt a lépést is, hogy az ország alkotmányában a házasságot egy férfi és egy nő közötti szövetségként határozta meg. 

Magyarország a Nyugat élén áll a gyermekek LMBT-propagandával és indoktrinációval szembeni védelme érdekében folytatott harc terén is. Az Európai Unió jelenleg Magyarországot támadja a genderideológia és az LMBT-féle radikalizmus elleni kiállása miatt. Magyarország pedig azt kockáztatja, hogy a normalitás melletti szilárd kiállása miatt elveszít uniós forrásokat.

Ráadásul a magyar kormány nem elégszik meg a keresztény kultúra hazai támogatásával, a világban üldözött keresztényeket is segíti az (egyedüli ilyen jellegű) kormányhivatal révén. 

Tehát amikor az abortusz legalizációját és az LMBT-t támogató Márki-Zay másokra mutogat, mondván, azok nem keresztények, akkor én ezt képmutatásnak tartom. Márki-Zay ugyanis olyan ember, aki kész feladni saját kereszténységét a hatalomért.

Végül is csak a matematika számít. Ha Márki-Zay és baloldali társai nyernek a 2022-es választáson, a valódi hatalom íze keserű és jelentéktelen lesz. Mivel nem áll mögötte párt, Márki-Zay minden miniszterelnöki döntését a különböző baloldali pártok vezetői irányítanák, akikkel koalícióban áll, és nemzetközi érdek is fűződik kampányához.

A tavaszi választás dönti el, hogy a nemzeti érdekek vagy a globalista érdekek vezetik-e majd az országot. Orbán Viktor Fidesze és koalíciós partnerük, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) egyrészt határozottan támogatja a keresztény értékeket, a konzervativizmust és a szuverén nemzetállam érdekét. Másrészt létezik a volt kommunista, az ex-szélsőjobboldali, de jelenleg baloldali, valamint egyéb globalista és újbaloldali pártok koalíciója, amely minden kérdésben követni szeretné a globalista Nyugatot.

Márki-Zay Péternek minimum abba kellene hagynia a félrevezetést, és elég őszintének lenni ahhoz, hogy egyértelműen kijelentse: miniszterelnökként kénytelen lesz a koalíciójában szereplő baloldali pártok parancsát teljesíteni, egyszerűen azért, mert képtelen lenne mást tenni.”

***

Ez minden, csak nem ellenzékváltás és jobboldaliság – összeomlóban a Márki-Zay-jelenség

A Mandiner Reakcióval hétről hétre igyekszünk elmagyarázni fontos (itthoni és külföldi) közéleti ügyeket közérthetően és lényegre törően. Célunk, hogy néhány percben vázoljunk a Mandiner felületein egyébként bővebben és alaposan is kifejtett, bemutatott témákat. Az első rész a baloldali előválasztást megnyerő Márki-Zay Péter állítólagos jobboldaliságáról, kereszténységéről, illetve arról szól, hogy bár egyesek azt mondják róla, mégsem váltotta le az ellenzéket.

A Mandiner Reakcióval hétről hétre igyekszünk elmagyarázni fontos (itthoni és külföldi) közéleti ügyeket közérthetően és lényegre törően. Célunk, hogy néhány percben vázoljunk a Mandiner felületein egyébként bővebben és alaposan is kifejtett, bemutatott témákat. Az első rész a baloldali előválasztást megnyerő Márki-Zay Péter állítólagos jobboldaliságáról, kereszténységéről, illetve arról szól, hogy bár egyesek azt mondják róla, mégsem váltotta le az ellenzéket.

Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VeJoLa
2021. november 06. 14:57
A párttalan kormányfőjelölt nem véletlenül megy támogatást kuncsorogni, magát kínálgatni, hazát árulgatni Brüsszelbe! Jobban szeretné, ha globális, és nem hazai bábjátékosok rángatnák zsinóron!
llnnhegyi
2021. november 06. 13:43
Gyurcsány házaspárt annyira utálják a választók 85%-a, hogy örömmel fogadták a liberalbolsevistak Marky-Zaj Péter futobolondot. Fuccs a moslekkoaliciosoknak!
nempolitizálok
2021. november 06. 13:25
Szerencsére Makizaj elég ostoba és hatalommániás ahhoz, hogy röpke pár hét alatt "bemutatkozzon". Egyre nagyobb a meggyőződésem, hogy Gyurcsányék kerestek egy még náluk is gagyibbat.
Agricola
2021. november 06. 10:28
"Márki-Zay Péternek minimum abba kellene hagynia a félrevezetést"! De nem tudja abba hagyni, mert neki enni csak "Kell", de hazudni "Muszáj". Piszkos eszközök alkalmazására is készen áll a politikában, mert a kampánystratégiája eltér az Európában megszokottól, annál jóval konfrontatívabb – jelentette ki Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnökjelöltje a Die Zeitnek adott interjújában. Az interjúnál jelen volt a miniszterelnök-jelölt két tanácsadója is, akiknek egyike szintén évekig élt az Egyesült Államokban, és a kampánystratégiájukat illetően elmondta: sokkal konfrontatívabb stílust képviselnek, mint ami Európában megszokott. Ez alkalmazzák olyan sötét bunkó barmok, mint Márki-Zay Péter akinek pofátlansága az egeket verdesi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!