Aszimmetria

2010. május 11. 07:20

A megvalósítás és az ígéret egy ideig összemosható. A Fidesz politikusai ezt jól tudják, s építenek is erre a mozzanatra.

2010. május 11. 07:20

„Matolcsy – és azt feltételezem: Orbán Viktor – elképzelései azonban mind időben, mind a döntések hatókörében asszimetrikusak. Adót egy kormány bármelyik pillanatban csökkenthet. Ha 2011 január 1-től, akkor úgy, ha október 4-től még ez évben, akkor meg amúgy. De a korrupció csökkentése, az állami hivatalok, s a bürokrácia leépítése nem megy egy adott pillanattól. Csak elvileg. Holnap meg lehet szüntetni az állami bürokrácia bármely részét, de ettől még bizonyos jogi kötelezettségek, eljárásrendek, szabályozási igények nem változnak meg.


És a valóságban ez úgysem történik így. Nem számolnak majd fel nagy számban állami hivatalokat, a korrupciós eljárásokat sem szüntetik meg. Az állami működés nem lesz azonnal hatékonya, csak jó nagy késéssel. De az adóbevételek azonnal kiesnek majd. Másnaptól, ahogyan bevezették azokat.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
slomovicz
2010. május 11. 14:47
Lehet hogy rosszul olvasok már, de egyetértek a cimmel. " Kócián Péter - antiszemita" Becsukni tiz évre. :-) Majd ott elgondolkodik.
Őrnagy Őrnagy
2010. május 11. 08:30
Ő is mehetne a díszes társaságba az ifjú angolszász konzervatív blogon.
bmucsai
2010. május 11. 07:59
Peti! Fogalmad sincs a helyzetről. A fidesz is csak most vizsgálja a gazdaság helyzetét. Kormány program 2-3 hét múlva lesz. Az állam szervezete a szétesés határán van. Ha csak megszervezik a munkát már csökken a korrupció. Mert a MUNKÁT MEGSZERVEZNI ÉS NEM KISZERVEZNI kell. Inkább írj a celebek lelkéről!
miloka
2010. május 11. 07:47
Kóczoska! Te még újságírónak is gyenge vagy! Ezért ne csapj már fel közgazdásznak, mert ez a tudásod meg egyenesen tragikus!!! ( a fenti és egyéb írásaid alapján) Van egy mondás: aki nem tud arabusul, ne beszélje arabusul! Ehhez kellene tartanod magad!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!