Szlovák választások: kegyetlenül benézte a balos újságíró az Orbán-átkot

2023. október 01. 15:30

A balos politikusok többsége kuksol. Alig néhányan szólalnak csak meg.

2023. október 01. 15:30
null

„Az Orbán-átok megint lecsap: akárkit is támogat Orbán Viktor egy választáson, az vagy bukik, vagy megváltoztatja a politikáját. Kérdezd Babist, Jansát, Melonit vagy Kurzot”így kommentálta Kerner Zsolt 24.hus újságíró az eredményhirdetés előtt, a Progresszív Szlovákia előnyét mutató exit pollokra hivatkozva a szlovák választást az X-en (egykori Twitteren). (Kerner 2017-ben jobboldali újságírók akasztását kezdeményezte.) 

 

Érdekes, hogy a baloldali politikusok túlnyomó többsége sem előzetesen, sem utólagosan nem kommentálta még a szlovák választást a Facebookon. Gréczi Zsolt DK-s politikus kommentárja így szólt:

 

Kaltenbach Jenő, aki 1995 és 2007 között a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosa volt, német nemzetiségű jogtudós, egyetemi tanár és baloldali megmondóember, a Facebookon úgy kommentált: „Örülhet Orbán, a szomszèdban egy hasonszőrű gazfickó nyerte a választást, de azért vele ellentétben, egyáltalán nem biztos, hogy kormányt tud alakítani. A jó hír, hogy a lenézett szlovákok kéesek differenciáltan gondolkodni, jobban értik a demokráciát, nyugatosabbak, mint Orbán Magyarországa.”

Hont András megszólalását itt tudja elolvasni, azt pedig, hogy miként fürdött be Jávor Benedek az exit pollokkal és írt egy hihetetlenül gyorsan öregedő posztot, itt. Hogy miként retteg az nyugati ballib média, arról itt írtunk.

Ezt is ajánljuk a témában

„Megerősödhetnek a nacionalisták Európában!” – így rettegnek a nyugati ballib lapok Robert Fico győzelmétől

A liberális média nagyon tart Szlovákia Ukrajna-ellenes fordulatától és attól, hogy Fico összefog Orbánnal.

Ezt is ajánljuk a témában

A kínosnál is kínosabb: Jávor Benedek kirakta Facebookra a szlovák győzelmi jelentést, aztán levette, amikor Fico nyert

Az elképesztőt bakizó politikus talán nem tudta, hogy nem exit pollt, hanem választást kell nyerni.

Nyitókép: VLADIMIR SIMICEK / AFP

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik